Volvo ECR355E: Aldrig för klen

Publicerad 12/10, 2017 kl. 14:35

Den nya grävaren i E-serien från Volvo Construction Equipment har upp till 10 % högre bränsleeffektivitet, högre gräv- och lyftkrafter, längre drifttid och är lättare att kontrollera – klarar garanterat av de hårdaste kraven på produktivitet och prestanda.

Nya ECR355E är en grävare med kort svängradie från Volvo Construction Equipment. Den baseras på den beprövade E-serien och är ännu kraftfullare och precisare. Denna maskin på 35 ton är idealisk för rörläggning, dikesinstallationer och arbete med försörjningsledningar.

I hjärtat av den robusta maskinen finns en Volvo-motor som godkänts enligt steg IV/tier 4 final. Med högt vridmoment och lågt varvtal ger D8-motorn från Volvo 180 kW (241 hk) och upp till 10 % högre bränsleeffektivitet – man får mer gjort med mindre. Det avancerade elhydrauliska systemet samverkar med den starka Volvo-motorn så att bränsleförbrukningen och utsläppen minskar – och arbetet går givetvis också snabbare och smidigare. Ett annat bidrag till kortare cykeltider är flytfunktionen till bommen som sparar pumpkraft när bommen sänks.

För att upprätthålla prestanda och sänka driftkostnaderna har ECR355E Volvos inbyggda arbetslägessystem. Beroende på uppgiften kan föraren välja I (tomgång), G (allmänt), H (tung) och P (maximal effekt). Det nya ECO-läget använder toppmodern elektronisk pumpstyrning som ytterligare ökar bränsleeffektiviteten med bibehållna prestanda i de flesta situationer.

Liten svängradie, stor potential

Volvo ECR355E utför mer jobb med mindre bränsle, men också med mindre ansträngning. Exempelvis har det elhydrauliska systemet betydligt högre lyftkapacitet och grävkraft. ECR355E kan gräva, svänga och lasta mer material – det ökar produktiviteten i en mängd olika applikationer och situationer.

Från vägarbete till tunga industrijobb – ECR355E anpassas till arbetsplatsen tack vare den robusta konstruktionen och mängden standard- och extrafunktioner – Volvo schaktblad, redskapsfäste, extra hydraulikkrets och den tvådelade bommen (tillval). Volvo ECR355E är lättare att anpassa till olika jobbkrav eftersom den enkelt kan transporteras till andra platser tack vare sin kompakta storlek. Som tillval finns en längre och smalare undervagn som gör maskinen rörligare. ECR355E har också högre hydraulflöde som ger exakt kontroll vid planering och kombinationsarbeten. Bommen och skaftet är synkroniserade vilket underlättar vid körning och samtidig lyftning – och planeringskvaliteten blir också bättre.

Med Volvo Produktivitetstjänster ökar och bibehålls produktiviteten på arbetsplatsen. Förarbeteende, plats- och maskinkonfiguration är bara några saker som Produktivitetstjänster kan förfina så att produktiviteten ökar. Användaren kan välja olika maskintillval, assistanslösningar och utbildningspaket som ökar prestandan hos sin Volvo-maskinpark – så att den får mer gjort och blir lönsammare.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×