Världslansering av Brokk 120 Diesel Mark 2

Publicerad 11/4, 2017 kl. 10:38

Brokk, världens ledande tillverkare av fjärrstyrda rivningsmaskiner, tillkännager den nya uppdaterade Brokk 120 Diesel Mark 2- världens minsta dieseldrivna rivningsrobot. Denna kompakta maskin kan arbeta självständigt i över 8 timmar i sträck och effektivt ta itu med jobb som ingen annan maskin kan.

Grundtanken med denna lilla rivningsrobot är dess kompakta storlek (endast 780mm bred) vilket gör det möjligt att komma in genom en vanlig dörröppning och gör den lätt att manövrera i trånga utrymmen. Den låga vikten är endast 1200 kg vilket gör det möjligt även för arbete på svaga golv. Maskinen är dessutom lätt att transportera till och från arbetsplatser.

Brokk 120 Diesel Mark 2 drivs av en kompakt men kraftfull dieselmotor och har åtta timmars drift utan tankning, vilket gör den verkligt oberoende från strömkällan under minst ett helt arbetsskift. Till detta kommer flexibilitet, utan att offra någon kraft eller prestanda i sin liknande storlek vad gäller det elektriska syskonet.

Mark 2-versionen av Brokk 120 Diesel ger ett antal uppgraderingar till denna framgångsrika modell, bland annat en ny smartare design, uppgraderade strålkastare, samt alternativ för smartare integration av ytterligare redskap. Dessutom har roboten förbättrad servicevänlighet. Kort sagt, en smart maskin som nu blivit ännu smartare.

Brokk 120 Diesel Mark 2 är utformad för användning i en mängd olika användningsområden. I säkerhet och räddningsområdet (t ex katastrofinsatser, bortskaffande av spränganordningar (EOD), brandbekämpning) och nukleär området finns ett behov av en kompakt oberoende ROV med kraft nog att klara tuffa jobb. Inom byggbranschen finns det förfrågan av flexibilitet samt enkel förflyttning maskiner mellan olika arbetsplatser. Och slutligen i processenindustrin och gruv/tunnel industrin finns det områden där användningen av en strömkabel kan vara ett hinder eller om den nödvändiga elektriska strömmen helt enkelt inte finns tillgänglig.

“Brokk 120 Diesel Mark 2 belyser vårt engagemang att göra uppgraderingar och förbättringar i våra produkter till våra kunder i en branschledande takt. Mark 2-versionen kommer att få ännu mer produktivitet till de utmanande situationer där Brokk 120 Diesel redan har blivit en populär maskin”, säger Martin Krupicka, VD för Brokk-gruppen.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×