UPPSKATTADE VATTENBILNINGSDAGAR I HOLSBYBRUNN

Publicerad 9/6, 2017 kl. 14:26

Aquajet Systems Hydrodemolition Days, som anordnas årligen, lockade omkring 100 besökare från 22 nationer när de arrangerades i april i Holsbybrunn. Av särskilt intresse var det nya vattenfiltreringssystemet EcoClear 2.0 med RECO-styrsystem.

Aquajet Systems, som numera ägs till 80 procent av Brokk, har under de senaste åren på allvar placerat vattenbilning på den globala marknadskartan. Den svenska tillverkaren har visat att vattenbilning är en rivningsmetod, inte bara för specialiserade vattenavskiljningsentreprenörer, utan även företag som arbetar med håltagning, traditionell rivning och sanering. Vattenbilning är en alternativ metod som är användbar när andra metoder inte passar specifikationerna. Med Aquajets senaste produktnyheter har också vattenbilning blivit mer exakt och lätthanterlig.

Hydrodemolition Days en populär tradition

Aquajet Systems bjuder varje år sina kunder och agenter runt om i världen till sina Hydrodemition Days i Holsbybrunn i södra Sverige. Något som blivit en tradition. Årets möte ägde rum mellan 5-6 april och inkluderade produktpresentationer och demonstrationer. Vid mötet i år deltog företrädare från Brokk i Skellefteå och det amerikanska dotterbolaget Monroe, Washington.

Den första dagen började med ett välkomnande och presentation av Aquajet Systems VD Roger Simonsson, följt av Aquajet chefstekniker Ronnie Hilmersson som talade om den senaste utvecklingen.

Senare på dagen gav David Porciello, från den kanadensiska vattenbilningsentreprenören Cor-Blast, en presentation med titeln “Vattenbilning från en entreprenörs perspektiv”. Dagen fortsatte med demonstrationer av det nya vattenfiltreringssystemet EcoClear 2.0 med Reco-systemet, Aqua Cutter 710V evolution 2.0 med en Power Pack EcoSilence och Aqua Cutter 410A evolution 2.0 med ett Power Pack UHP.

Andrew Birt från det amerikanska företaget StoneAge visade sin rengöringsutrustning för industrisanering och det svenska företaget TST Sweden presenterade sin säkerhetsutrustning. På kvällen hölls en middag på en landsbygdsrestaurang med underhållning från musikerna och komikerna Stefan och Kim. Nästa dag hölls en sammanfattning med ytterligare demonstrationer och möten.

 

Vatten – A Big Issue - numera 

Vattenfiltrering har blivit en mycket stor fråga med hårdare regler kring om hur man behandlar vatten i byggmiljön innan det återvänder till naturen. Aquajet System EcoClear vattenreningssystem är en lösning dedikerad till filtrering av vattenbilningsvatten på en ny nivå. EcoClear gör det möjligt för operatörerna att tappa tillbaka vatten i miljön utan föroreningar och utan behov av extra vattenbehållare eller filter. EcoClear är utformad för att fungera med hela utbudet av Aqua Cutter robotar. Den kan hantera en flödeshastighet upp till 20 m3/h. Med EcoClear kan entreprenörer neutralisera förhöjda alkaliska pH-nivåer ner till pH 6-9 medan operatörer har full kontroll över grumligheten ner till 20-25 mg partiklar / liter.

EcoClear drivs av Siltbuster och består av ett antal vattenbehandlingskammare. Den använder flockningstekniken för att avlägsna den maximala mängden slam från vattnet och operatören kan ta hand om alla partikelstorlekar och vikter. Processen övervakas enkelt online med RECO-styrsystemet.

www.aquajet.se

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×