Tyrolit får ny vd för de nordiska länderna

Publicerad 22/9, 2016 kl. 16:32

Den 15:e augusti började Marie Lantz, 42 år, som ny VD på Tyrolit. Hon blir ansvarig för Sverige, Norge, Danmark och Finland samt även för ekonomi och administration i Estland. Marie efterträder Niklas Andersson.

Marie är civilekonom och har arbetat som Ekonomichef och CFO på flera internationella företag i olika branscher. Hon har erfarenhet från tjänste- och IT-sektorn, men även från tillverkande företag inom medicinteknologi på Silex Microsystems AB och läkemedel på Swedish Orphan Biovitrum AB.

Marie kommer senast från Intertrust, ett stort internationellt konsultföretag med huvudkontor i Holland, där hon var CFO och ansvarig för ekonomi och finans i de nordiska länderna.

”Jag är mycket glad över att ha fått förtroendet att leda Tyrolit på den nordiska marknaden och ser fram emot att få stärka bolaget ytterligare. Jag kommer att lägga fokus på lönsamheten, men också på att varumärket ska bli synligare ute på marknaderna”, säger Marie.

Tyrolit är en av världens största tillverkare av verktyg för slipning, kapning, sågning, borrning och dressing samt som en leverantör av verktyg och maskiner, synonymt med hög kvalitet, innovativa lösningar och lång erfarenhet.                                        ”Vi investerar kontinuerligt i utvecklingen av ny teknik anpassad till behoven hos våra kunder och omvärlden, med fokus på miljöanpassade teknologier. Företaget har 29 produktionsenheter i 12 länder och är verksamt på mer än 65 marknader. Vi var 2014 ca 4600 anställda med en omsättning runt 600M Euro och ingår i Swarovski-koncernen med huvudsäte i Schwaz, Österrike.”

www.tyrolit.com

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×