Tunga grejer på Entreprenad Live

Publicerad 12/10, 2017 kl. 14:44

Söderberg & Haak visade en ny hybridgrävare från Komatsu på mässan Entreprenad Live. Komatsu var först med att leverera hybrider i två olika viktklasser, och redan 2008 lanserades den första maskinen.

Den senast hybriden från Komatsu är en 36-tons maskin som främst avses för tungt produktionsarbete. På mässan visades också en sprillans ny hjullastare (WA270-8) och en liten bandgrävare, MR-5. Den helt nya MR-5 generationen kommer med många nyheter och är fullpackad med nya och förbättrade funktioner. Förarkomfort, säkerhetstänkande, ergonomisk design, låg bränsleförbrukning, avancerad manöverbarhet, KOMTRAX steg 5 och hög standardutrustningsnivå - allt för att höja ribban när det gäller vad kunderna kan förvänta sig av en minigrävare. MR-5 serien har ca 5% lägre bränsleförbrukning än föregångaren MR-3, utan avkall på prestanda eller produktivitet.

Hjullastaren är byggd med samma tillförlitlighet och fördelar som sina föregångare, vilket ger WA270-8 en enastående kombination av stabilitet, bryt- och drivkraft. Det är en mångsidig maskin med marknadsledande brytkraft, från lasthantering till hårt arbete med skopan och med Steg IV-motorer ges upp till 3% lägre bränsleförbrukning. Fjärde generationens hydrostattransmission (HST) ger ökad bromslivslängd medan S-läget (snow/slippery) ger föraren maximal kontroll under den kalla årstiden.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×