Tre nya releaser från OP System

Publicerad 19/12, 2018 kl. 13:36

Återförsäljaren OP System släpper tre nyheter: en trumsikt från Doppstadt, eldrivna system från Sennebogen & Doppstadt och en betongsax från Demarec.

Den första releasen är trumsikten 518 BASIC från Doppstadt, som bland annat inkluderar ett snabbväxlingssystem för trumma, matarficka på 4 m³ och matarhöjd på 2,8 m. Matar-bandet är vändbart för utmatning till höger eller vänster. Den är framför allt lämplig för mindre företag och återvinningsanläggningar för bearbetning av många olika materialtyper. Den transporteras med lastväxlare eller i 40-fots container. Den drivs med motor CAT C 2.2 och Powerpack 36,3 kW. Trumdiameter är 1,8 m, trumlängd 4,7 m och siktyta 22,5 m². Trummans hastighet är 0-21 varv/min. Maskinvikt är 12 000 kg.

Den andra nyheten från OP System är komplett eldrivna maskiner för återvinning från Sennebogen & Doppstadt. Sennebogen har i över 25 år arbetat med eldrivna material-hanterare. I stort sett hela deras sortiment från 17 till 165 ton finns med eldrift eller som ”plug-in”-hybrider. I den senare har man en så kallad PowerPack-enhet för dieseldrift, i de fall det finns behov av att koppla sig loss från elen för en längre förflyttning. Bland Doppstadts eldrivna stationära återvinningsmaskiner finns maskiner för bland annat krossning, siktning, blandning, separering och sortering. En av fördelarna med att välja eldrift är bland annat avsaknaden av avgaser, vilket gör denna typ av maskiner lämpade även för inomhusbruk.

OP Systems tredje nyhet är en ny 2-kolvs betongsax från Demarec. Nya DCC-serien har utvecklats speciellt för demolering av väldigt tjock och förstärkt betong som i till exempel viadukter, kajer och tunga fundament. Skären har två svängpunkter vilket säkerställer mer vridmoment till käftarna. Saxen har även DemaPower 2.0-cylindrar och en speciellt utvecklad geometri på käftarna. Hydrauliken är inbyggd i ramen och cylindrarna är utrustade med extra skydd så att de inte tar skada under rivningsarbetet. DCC-serien spänner idag från storlek DCC-25 (2000 kg) till DCC-75 (6300 kg).

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×