TILLÄMPNINGSSPECIFIK DESIGN av de nya Hjulburna materialhanterarna från Cat

Publicerad 3/5, 2018 kl. 09:39

Den nya serien från Cat med hjulburna materialhanterare (MH3022, MH3024, MH3026) har, helt enligt Caterpillars filosofi, utformats ändamålsenligt samtidigt som de återspeglar en teknisk förfining som anpassar dem ännu mer precist för specifika industriella tillämpningar.

Bland förbättringarna på årsmodellerna för 2018 märks funktioner som bidrar till snabb avkastning på investeringen, förbättrad övergripande prestanda samt mångsidighet och säkerhet.

Vid konstruktionen av dessa nya materialhanterare låg fokus på tillämpningseffektivitet och minskade ägandekostnader. Användare behöver exempelvis inte köpa en maskin med ett brett underrede om material med låg densitet ska hanteras och ett kortare främre länkage finns tillgängligt om maskinen ofta arbetar i trånga utrymmen.

MH3022, till exempel, är ett smidigt val när arbetet ska utföras i begränsade utrymmen samtidigt som räckvidden är fullt tillräcklig för uppgifter såsom sortering och avfallshantering inomhus. Samtidigt erbjuder den flexibilitet med ett urval av två MH-bommar, tre raka stickor med länkage och två stickor med nedböjd nos. Det kompakta underredet är tillräckligt brett för att ge utmärkt stabilitet, medan svänglagrets centrerade position ger samma arbetsmöjligheter över fronten och bakdelen.

Om utrymmet inte är ett problem är MH3024 idealisk för uppgifter som avfallshantering, återvinning och bulkmaterialhantering. MH3024 har optimal räckvidd med sitt långa MH-frontlänkage och urvalet av underredeskonfigurationer säkerställer att alla kundtillämpningar kan tillgodoses. Om tillämpningen inte är stabilitetskänslig kan det nya underredet på 2,75 m (9 fot) passa perfekt på en MH3024 som arbetar under vanliga förhållanden liksom på en MH3026 som hanterar material med låg densitet. I båda fallen har maskinen en utformning som säkerställer god stabilitet vid normal användning och, som sagt, lyftkapaciteten över bakdelen har ökats tack vare den symmetriska placeringen av svänglagret. Om uppgifterna kräver högre lyftkapaciteter och större räckvidd så är en MH3026 den optimala maskinen, utrustad med en lång MH-bom och ett urval av tre stickor med nedböjd nos – i längder från 4,9 till 5,9 m (16,1 till 19,3 fot), tre raka stickor – och ett urval av tre olika underredesstorlekar.

Den flexibla konstruktionen hos dessa nya materialhanterare bidrar också till att göra dem enklare att transportera – ett säkert sätt att få bättre kontroll över kostnaderna. Det finns nu två stickor med nedböjd nos tillgängliga för MH3022 och MH3026 med längder på 4,5 m (14,75 fot) och 5,5 m (18,1 fot). De nya stickorna kan vara en effektiv lösning när en maskin ofta flyttas mellan olika arbetsplatser eftersom stickan inte behöver tas bort inför transporten. Stickorna är utformade så att transporthöjden hålls under den kritiska gränsen på 4 m (13,1 fot) vilket ger betydande tid- och kostnadsbesparingar.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×