Sverige går på högvarv!

Publicerad 12/10, 2017 kl. 14:02

Bäste kollega

Då bär det av mot höst igen efter en sämre sommar än på länge. Under sommarmånaderna har det dock inte regnat så mycket men det har heller inte varit särskilt varm samt att det varit ganska solfattigt på sina håll. Men vi ska inte klaga, det har varit desto varmare i branschen, för att inte säga hett.

Det går bra för den svenska byggbranschen och demoleringsbranschen i synnerhet. Det är mycket på gång men samtidigt tuff konkurrens med många aktörer som vill vara med och dela på kakan. Så länge vi har bostadsbrist kommer också högkonjunkturen att hålla i sig. Enligt analytikerna så kommer det här att hålla i sig en bra bit framöver, i alla fall hela 2018. Landets tillväxttakt ifråga om BNP har reviderats upp under sommaren från 2,5 till 3 procent. Statens finanser är goda och nästa år i september har vi val i Sverige, något som också påverkar att situationen i landet kommer att hålla i sig då vi blivit vana at det förekommer ganska mycket valfläsk eller kanske valfjäsk då det är valår. Vi har en minst sagt spännande parlamentarisk situation i landet och i princip vad som helst kan hända.

Med mycket att göra för våra entreprenörer ökar kraven på att ha resurser både ifråga om kunnig personal, maskiner och verktyg. Idag är utbildad personal redan en bristvara inom demoleringsbranschen.  Hård belastning på maskinparken vid högkonjunktur gör att den bör ses över ifråga om service och reparationer och ny utrustning behöver införskaffas. Försäljningen av anläggningsmaskiner i maskiner är högre än någonsin dock har marknaden hållit igen lite vad gäller andra utrustningar och hydrauliska verktyg men nu verkar det lossna också. Med många projekt igång över hela landet kommer verktygskonsumtionen att fortsätta öka under 2017 och 2018.

Så sammanfattningsvis ser det väldigt bra ut för Sverige. 

I den här utgåvan avspeglas lite hur det ser ut i rivningsbranschen med den årliga Rivningsspecialen. Vi publicerar även ett tema om nya demoleringsverktyg. Det är dessutom bara ett år kvar till nästa upplaga av DEMCON som hålls 27-28 september på Infracity norr om Stockholm. Du kan läsa mer om mässan och det stundande Svenska Demoleringspriset i den här utgåvan. Förutom detta finns en massa annat intressant att läsa om i form av produktreleaser, arbetsplatsreportage, businessnotiser med mera.

 

Jan Hermansson, 

jan.hermansson@pdworld.com

Chefredaktör

 

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×