RX-hydraulhammare från Matek AB

Publicerad 22/12, 2016 kl. 16:25

Chicago Pneumatic har kommit ut med ny RX12-hydraulhammare som ersätter tidigare RX11.

RX12 bygger på samma princip och konstruktion som övriga små och medelstora RX-hydraulhammare genom att den har en enkel konstruktion med ett fåtal rörliga delar och har inga långa dragbultar. RX12 väger 625 kg och har mejseldiameter Ø 90 mm samt är avsedd för bärare i viktklassen 9-15 ton. RX12 har en slagfrekvens på 600-950 bpm. Den enkla konstruktionen innebär att RX-serien är extremt tystgående och uppfyller EU-direktiv nr 200/14/EU. Hammaren är försedd med stötdämpande material av polyuretan som minskar vibrationerna och därmed påfrestningen på både operatör och bärare. 
Kolvfunktionen i hammaren drivs med gas och olja samt bygger på hybridtekniken. RX-hammaren har mycket hög slagenergi i förhållande till sin vikt.

Matek är återförsäljare för Chicago Pneumatics RX-hydrauhammarserie i Sverige. Chicago Pneumatic är ett världsomfattande varumärke inom Atlas Copco-gruppen. RX-serien är utrustad med kraftförstärkare (Power Booster) som ökar slagkolvens slagenergi genom att man tar tillvara returoljan.

Den är även utrustad med Power Stop, som tillåter operatören att välja högre slagenergi vid normal slagfrekvens. Vid denna inställning startar hammaren endast då arbetsverktyget/mejsel belastas. Dessutom är den utrustad med Easy Power, som tillåter operatören att välja ökad slagfrekvens vid konstant slagenergi vilket leder till högre slagprestanda. Vid denna inställning startar hammaren även när arbetsverktyget/mejsel inte belastas.

Tillverkningen är ISO9001- och ISO14001-certifierad.

 

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×