Rivners rensar i Häggvik

Publicerad 19/9, 2018 kl. 17:04

Handelsplatsen i Häggvik norr om Stockholm, där bland annat shoppingcentret Stinsen ligger, genomgår en omfattande förändring. I det närmaste kommer alla lokaler på området att rivas och nya bostäder och ett handelscentrum kommer att uppföras.

I området ligger även fastigheten Stämpeln 1 som byggdes av Bonnier Fastigheter. Ursprungligen låg här Solna Offset som tillverkade tryckpressar. Senare flyttade hisstillverkaren Kone in i lokalerna samt K-rauta och Willys. Men nu ska allt bort och ersättas med en ny handelsfastighet på cirka 30 000 kvm. Rivners har fått uppdraget att riva 40 000 kvm bjälklagsyta. De huvudsakliga rivningsmassorna är betong och tegel men också en hel del annat som trä, gips, isolering och en del material som skickats på deponi.

Den mest spektakulära delen av rivningen var när den sex våningar höga kontorsdelen revs med hjälp av höjdrivaren, en Komatsu PC450LC, försedd med verktyg från NPK. Verktyg som användes var betongsaxar, pulveriserare, hammare och gripskopor. Under den mest intensiva delen av jobbet användes ett tiotal maskiner bestående av rivningsutrustade grävare och kompaktlastare samt sex man.

En kul grej som hände när PDs utsände höll på att fota rivningen dök Bill Bodin upp. Bill berättade att han var med i teamet som en gång i tiden byggde fastigheten. Byggbolaget hette Reinold AB.

www.rivners.se

 

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×