Passerade Duratiq testet?

Publicerad 12/12, 2017 kl. 12:33

RPM-gruppen, ett USA-baserat nätverk av diamantpoleringsentreprenörer, har satt Duratiq på provet. Under en period av flera månader har Duratiq-slipen testats på flera arbetsplatser mot andra slipmaskiner.

Resultaten var fantastiska. Förutom den mycket enklare hanteringen av Duratiq antas den ökade produktiviteten motsvarande arbetskraftsbesparingar på 10%.

Fälttestet var att sätta Duratiq-maskinerna på proven och att de klara de krav som utlovats. De övergripande kraven på Duratiq är 54% ökad produktivitet, 100% mindre dammrester på golvet, 74% mindre vibrationer och 1000h serviceintervaller.

Två lag genomförde fälttesterna, ett lag arbetade med vanliga maskiner och metoder som de brukade användas, medan den andra körde två nya fjärrstyrda Duratiq RX8-maskiner. Syftet var att klargöra om det var skillnad i prestanda mellan de två.

 

Resultaten

Efter över 150 dagar visade resultaten att Duratiq-maskinerna levererade över förväntat vad gäller effektivitet. Enligt RPMs ägare, Dave Stratton, skulle man spara 10% i arbetskraftskostnader om de bytte ut sina 52 maskiner till Duratiq beroende på att man skulle kunna slipa mer varje dag. Också feedbacken från operatörerna var mycket positiv och gällde bland annat de ergonomiska egenskaperna som exempelvis lätt att hantera vikter m m. HMI-skärmen gjorde också stor skillnad med sin information om prestanda, gång och sliphastighet.

 

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×