NYA MOBILA krossar och siktar

Publicerad 9/6, 2017 kl. 15:22

I den här temaartikeln berättar PDs Mikael Karlsson om nya mobila krossar och siktar för återvinning som lanserats under 2017.

Fredheim Maskin satsar fullt under 2017 med både mässor, förmånliga avtal och ett nytt sälj- och supportkontor i Karlstad. Från och med februari 2017 har Fredheim öppnat upp ett nytt sälj- & supportkontor med utställning i Karlstad på Betongvägen 14, som de hoppas kommer bli välbesökt. De medverkade även detta år vid Maskinexpo den. Den 14-16 sep kommer Fredheim Maskin även ner till Knutstorps ring och medverkar på Entreprenad Live som de hoppas kommer bli en succé.

Fredheim Maskin har i år tecknat ett nytt logistikavtal som innebär att en direktbil kommer gå från huvudlaget i Norge till ett logistikcenter i Sverige, vilket leder till en snabbare leverans till kunder i hela landet. I samband med detta går Fredheim Maskin även ut med en prisgaranti med snabb leverans på standardstorlekar på siktdukar till Keestrack sorteringsverk. De kommer även lagerföra 90 ton standardsiktdukar.

“För att Keestrack-produkten skall leverera sitt bästa krävs det att man sköter om den på rätt sätt. Därför har Fredheim Maskin tagit fram ett serviceavtal som kallas guldavtal. Avtalet ger kunden förlängd garanti på 3 år eller 2000/3000 h samt rabatt på tillbehör och reservdelar. Detta ger din maskin ett högre andrahandsvärde och gör ett bättre jobb. Guldavtal kostar inget att teckna utan är upp till ägaren att följa.”

 

Ny förkross från Keestrack 

Fredheim Maskin lanserar nu Keestrack B6 Saturno – en ”heavy duty” förkross med tvåstegs- grizzly. Förkrossen finns även som en elektrisk hybridmaskin, som minskar bränsleförbrukningen med upp till 25 procent. B6 Saturno visades på årets MaskinExpo. B6 Saturno är det senaste tillskottet i Keestrack-familjen. Förkrossen är, liksom Keestracks övriga maskiner, byggda för tillförlitlig produktion med bra prestanda och god ekonomi per ton.

www.fredheim-maskin.se

 

Sverigepremiär för nytt krossverk från CityEquip

Biocare visade på Maskinexpo ett uppdaterat krossverk på lastväxlarram. Nya CitySkid 7x4 tar vara på det bästa från sin föregångare samtidigt som krossverket visar nya lösningar för bättre ekonomi och slutprodukt.

CityEquip är en tysk tillverkare av krossverk, vindsiktar, sorterings- och separeringsutrustning. Med bas i Lübeck i Tyskland och tillverkning i Flensburg presenteras nu, tillsammans med den svenska generalagenten Biocare Svenska AB, det senaste tillskottet i CityEquip-serien.

CitySkid 7X4 är en uppdatering av den beprövade 700x500 millimeter käftkrossen 7V4, byggd på lastväxlarram, som Biocare Svenska AB lanserade i Sverige redan 2001. Maskinen har nu fått en facelift och flera tekniska uppgraderingar.

Matarfickan är fortfarande uppbyggd för att enkelt kunna lastas med hjullastare, men grizzlyförsikten har blivit längre och därmed effektivare. Det ger lägre slitagekostnader, bättre form på den krossade produkten och en högre kapacitet.

Själva krossenheten är densamma som tidigare, eftersom den visat sig mycket kapabel i såväl svenskt berg, natursten och återvinningsmaterial i material med upp till 400 millimeters kantbredd. Den nya fronttransportören har en ny vikmekanism som gör att överbandsmagneten kan sitta kvar vid transport.

Precis som den tidigare versionen är 7X4 eldriven och kan fås med ett påbyggt elverk för den som inte vill förlita sig till externa kraftkällor. Förutom den lastväxlarbyggda krossen, som väger mellan 12-15 ton beroende på utrustning, finns nu även CityTrak 7TX – en larvburna versionen av samma maskin med en vikt på 19 ton.

www.biocare.se

 

Metsos senaste

Metso presenterar M & J FineShred 1550 och 3550, två nya shredders med vertikal matning som är idealiska för hantering av ett brett utbud av olika material, inklusive för bränsleproduktion av avfall. De kan leverera en genomströmning på upp till 17 t / h beroende på utgångsstorleken och har en homogen utgång från 10 mm till 100 mm. Den flerkantiga axeln är utrustad med ett patenterat knivsystem och matas av en skjutdämpare som säkerställer att materialet inte tvingas på axeln och att minst värme genereras. Hydraulikenheten minskar kraftstoppet på gallret och garanterar slagtålig och resonansfri kraftöverföring. Den patenterade axeln kan förses med ett antal olika skärverktyg. Knivblock placeras med hjälp av en självcentrerande, snedvridning och vippsäker montering. Geometrin hos den 12-kantiga axeln minimerar risken för att materialet tränger in och förhindrar att maskinen upphettas. Knivar finns i olika utföranden för att passa kraven från olika applikationer. 

Knivar och knivhållare är lätta att fästa och byta. Serviceluckan på utsidan av de två enaxlade maskinerna ger enkel åtkomst till axeln eller byter knivarna. 

www.metso.se

 

Ny shredder från Arjes

Arjes VZ 850 DK med specialkam är en nyligen lanserad shredder som är lämplig för återvinning av träavfall och utan kammarna för nästan allt material. Den har en 573kW Volvo Penta dieselmotor och central kontrollpanel med flera skärmar för övervakning av maskinens data. VZ 850 DK är en av företagets mest populära modeller. Med en speciell kam under ett test i Storbritannien rev kunden 96 ton avfallsproduktion i tre timmar med en slutlig materialstorlek på 80mm och mindre och endast 5 ton material med överstorlek. Materialet matas till axlarna med två vipptoppar fram och bak. Den hydrauliskt justerbara magneten avskiljer järnmaterial. Magneten är dock ett tillval.

www.andersen-contractor.se

 

Nyheter från Rubble Master

På Conexpo visade den österrikiska tillverkaren Rubble Master sina välkända krossar RM 70GO! Och RM 100GO! Besökare kunde också se det nya nätdäcket och re-feedingbältet på RM 100GO !. Den högsta prioriteten i utvecklingen var att uppnå hög precision vid separation av de screenade materialen. Överdimensionerat material transporteras sedan tillbaka till vibro-kanalen med RM RFB7540GO! Refeeding-bältet och därefter matas tillbaka i krossen. Det svängbara reflektionsbältet tillåter också att det överdimensionerade materialet släpps ut vid vilken vinkel som helst mellan 90 och 180°. Dessutom, tack vare den högre effekten, kan lastbilar nu fyllas direkt med överdimensionerat material.

www.opsystem.se

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×