Nya MB 1650 hydraulhammare

Publicerad 9/6, 2017 kl. 14:48

“Atlas Copco har alltid som mål att hjälpa sina kunder få ner driftskostnaderna. Vår nya hydraulhammare MB 1650 är ett typiskt exempel på det. Den ersätter MB 1700 och har samma höga prestanda trots att den är både lättare och mer kompakt. Den nya konstruktionen ger bättre driftsäkerhet, lägre reparationskostnader och lättare åtkomst för underhåll.”

Nya MB 1650 hydraulhammare väger 1 650 kg och passar bärare i viktklassen 19–32 ton. En nyhet är servicefönstret som förenklar underhållet genom enklare åtkomst. Eftersom MB 1650 saknar högtrycksackumulator blir underhålls- och reparationskostnaderna lägre.

Hammarens prestanda optimeras med AutoControl, ett automatiskt system för slaglängdsbyte som anpassar effektbalansen mellan slagenergi och frekvens under drift.

Atlas Copcos EnergyRecovery-funktion använder automatiskt kolvens rekylenergi för att dels öka prestandan utan ytterligare hydraulisk ineffekt, dels ge mindre vibrationer.

Med den integrerade StartSelect-ventilen kan operatören med några få enkla steg anpassa hydraulhammarens funktion efter driftsförhållandena.

MB 1650 har ContiLube™ II, ett självsugande automatiskt smörjsystem som ger optimerad fettförbrukning och kontinuerlig smörjning.

Buller- och vibrationsnivåerna hos MB 1650 minimeras med VibroSilenced Plus-systemet som har upphängning i icke-metallmaterial för att isolera hammarkroppen och försegla alla öppningar. Ett patentskyddat dammskyddssystem, DustProtector II, finns som tillval. Det förlänger komponenternas livslängd och minskar fettförbrukningen. Den inbyggda backventilen minskar mängden damm som sugs in runt verktyget och i slagkammaren. Den nya hydraulhammaren MB 1650 är ett effektivt val för ett brett spektrum av applikationer inom gruv- och bergbrytning, rivning och renovering och metallurgi.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×