Nya Husqvarna K 970 - pålitlig, effektiv och användarvänlig med SmartTension

Publicerad 22/9, 2016 kl. 16:10

Husqvarna introducerar nu den nya Husqvarna K 970 med det semiautomatiska remspänningssystemet SmartTension och klingskydd av magnesium. Utöver K 970 Standard så har även uppdateringar gjorts på K 970 Rescue, Ring och Chain.

”Vi fortsätter vår tradition att erbjuda våra användare förstklassig prestanda. Nya K 970 är en motorkap för alla sorters tillämpningar och dess uppdaterade egenskaper tillför ökad effektivitet på arbetsplatsen”, säger Johan Simonsson, Global Product Manager Power Cutters, Husqvarna Construction Products.

Husqvarnas unika sortiment av motorkapar har alltid erbjudit maskiner med olika energikällor; bensin, el, luft och hydraulik. Vad alla har gemensamt är att de fokuserar på användaren, det höga effekt/vikt-förhållandet och flera andra egenskaper underlättar arbetet för användaren.

 

SmartTension och klingskyddet av magnesium

Nu lanserar vi SmartTension, ett system som optimerar remspänning.

   ”Hemligheten med SmartTension är att du minimerar risken för under- och överspänning. När du spänner remmen hittar SmartTension rätt nivå genom sin patentsökta fjäderbelastade mekanism. Utöver detta är det lätt att byta remmen och vända klingskyddet. Detta ökar pålitligheten i vår K 970”, säger Johan Simonsson.

Ytterligare en viktig ny egenskap på alla K 970 är klingskyddet av magnesium. Magnesiumet tillför lägre vikt, vilket vidare ger ökat effekt/vikt-förhållande. Det nya klingskyddet tillför även till ökat sågdjup - nu hela 155 mm på 16”-versionen. Den steglösa justeringen av klingskyddet gör det även enklare att byta position vilket vidare underlättar all kapning.

 

Pålitlighet i fokus

Förutom de uppdaterade egenskaperna erbjuder K 970 fortfarande de ursprungliga fördelarna hos föregående versioner av K 970. Exempelvis Active Air Filtration™, ett av de mest effektiva filtreringssystemen på marknaden, också motorn X-Torq™ som producerar mindre utsläpp och har en förhållandevis låg bränsleförbrukning.

 

Uppdateringar på Husqvarna K 970 Rescue

Husqvarna lanserar även en uppdaterad version av K 970 Rescue. Denna version av kapmaskinen har nya semiautomatiska SmartTension och klingskyddet av magnesium. För att upprätthålla synligheten av klingskyddet i exempelvis rök som uppstår, levereras klingskyddet med reflektionstejp. Även bärselen på K 970 Rescue är uppdaterad, likaså greppen vilket medför att motorkapen är enklare att hantera med handskar på.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×