Ny kraftfull handsåg från Jack Midhage AB

Publicerad 3/5, 2018 kl. 09:33

Midhage lanserar en ny kraftfull handsåg för betong: C14.Det är en eldriven handsåg för våt- och torrkapning i betong och med ett skärdjup på 125 mm (Ø 350 mm).

Sågen är enkel och snabb att arbeta med och är utrustad med ”Intelligent Management System” (IPM) som bland annat möjliggör ett större kraftuttag från motorn. 

C14 har låga vibrationsvärden, justerbart klingskydd (hindrar att avverkningsmaterialet når operatören) och låga decibelnivåer. Dessutom är sågen utrustad med löstagbara stödhjul som gör sågningen enklare och säkrare. 

Sågen har integrerad vattenförsörjning för våtsågning, integrerad jordfelsbrytare och överbelastningsskydd. Skyddet sparar många onödiga reparationer och ger även en bättre livslängd på maskinen. Växelhus och klingskydd är tillverkat av magnesium för extra tålighet och låg vikt.

C14 har som de flesta andra torrkapar uttag för dammsugare. Men med det extra tillbehöret ”dammskidan” elimineras betongdammet nästan helt vid torrkapning. Något som är viktigt för att undvika silikosrelaterade hälsoproblem. 

Midhage har också inlett ett samarbete med en ny maskinleverantör, AGP Power Tools. Företaget har ett brett maskinprogram anpassat för byggnadsindustrin och är sedan många år väl etablerade i både USA och i delar av Europa.

Midhage kommer efter hand att introducera en stor del av AGP Power Tools maskinsortiment. 

Först ut i sortimentet är AGP C16, en elektrisk handsåg för våtsågning i betong.

Sågen, som är CE-märkt och godkänd för vatten/el, kan förses med diamantklinga upp till Ø 406 mm vilket ger ett skärdjup på hela 150 mm. Sågen är stark med sina 3200W (16A), den är också mycket användarvänlig och servicevänlig och har dessutom ett elektroniskt överbelastningsskydd vilket gör att onödiga reparationer undviks. 

Sågen är konstruerad för hårt bruk i tuffa miljöer för att klara de höga krav som betonghåltagarna ställer. Klingskydd och växelhus är tillverkade i magnesium vilket ger låg vikt och hög stryktålighet. 

Vinkeln på klingskyddet är ställbart genom ett enkelt handgrepp och har ett fjäderbelastat stänkskydd som följer underlaget och minimerar onödigt stänk. Sågens konstruktion gör den även mycket enkel att rengöra och serva. 

”Vi tror mycket på den här sågen”, berättar Peter Petersson på Jack Midhage AB i Göteborg. ”Sågen håller en hög kvalitet och har ett pris som är attraktivt. Vi har redan sålt närmare 120 stycken sågar till proffshåltagare som varit mycket nöjda med både kapaciteten och säkerheten.”

Midhage introducerar en ny handhållen borrmotor för professionell håltagning. Maskinen heter DM6P och är avsedd för borrning upp till Ø 100 mm (Ø160 mm vid stativmontage). Borrmotorn är på 2000 W, har tre hastigheter och mekanisk slirkoppling.

Övriga funktioner är bl.a. elektronisk motorstyrning, mjukstart, värmeskydd och överbelastningsskydd med indikatorlampa.

Mjukstart-funktionen låter motorn starta med halv hastighet och nå full hastighet efter några sekunder vilket är skonsamt mot motorn samt möjliggör större kontroll vid ansättning. Motorhus och växellåda är tillverkade i magnesium för minimal vikt och maximal styrka. Metallkonstruktionen ger bättre kylning och ökad hållbarhet.

DM6P är en handhållen maskin i första hand men kan självklart monteras på stativ för borrning med större dimensioner (upp till Ø160 mm). Borranslutningen har både 1-1 / 4 ”UNC och 1/2” fröken.

DM6P har maximal säkerhetsstandard vilket naturligtvis inkluderar inbyggd jordfelsbrytare.

Borrmotorn är egentligen ingen nyhet då den funnits i drygt två år och är väl beprövad ute på Europamarknaden, berättar Peter Petersson.  Maskinens funktionalitet, hållbarhet och prisbild kommer troligtvis att bli intressant för många håltagare. 

”Dessa maskiner är pålitliga, rejäla och effektiva och uppfyller kraven en proffshåltagare ställer på en handhållen maskin. De kommer från en av de världsledande maskintillverkarna, AGP Power Tools, som även tillverkar våra handsågar C14 och C16”, avslutar Peter.

 

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×