Ny handhållen borrmotor hos Midhage

Publicerad 12/12, 2017 kl. 12:35

Jack Midhage AB introducerar nu en ny handhållen borrmotor för professionell håltagning. Maskinen heter DM6P och är avsedd för borrning upp till Ø 100 mm (Ø160 mm vid stativmontage).

Borrmotorn är på 2000 W, har tre hastigheter och mekanisk slirkoppling. Övriga funktioner är bl a elektronisk motorstyrning, mjukstart, värmeskydd och överbelastningsskydd med indikatorlampa. Mjukstart-funktionen låter motorn starta med halv hastighet och nå full hastighet efter några sekunder vilket är skonsamt mot motorn samt möjliggör större kontroll vid ansättning.

Motorhus och växellåda är tillverkade i magnesium för minimal vikt och maximal styrka. Metallkonstruktionen ger bättre kylning och ökad hållbarhet.

 DM6P är en handhållen maskin i första hand men kan självklart monteras på stativ för borrning med större dimensioner (upp till Ø160 mm). Borranslutningen har både 1-1 / 4 “UNC och 1/2” fröken.

 DM6P har maximal säkerhetsstandard vilket naturligtvis inkluderar inbyggd jordfelsbrytare.

 “Borrmotorn är egentligen ingen nyhet då den funnits i drygt 2-år och är väl beprövad ute på Europamarknaden”, berättar Peter Petersson på Jack Midhage AB i Göteborg.  ”Maskinens funktionalitet, hållbarhet och prisbild kommer troligtvis att bli intressant för många håltagare. Dessa maskiner är pålitliga, rejäla och effektiva och uppfyller kraven som proffshåltagare ställer på en handhållen maskin. De kommer från en av de världsledande maskintillverkarna, AGP Power Tools, som även tillverkar våra handsågar C14 och C16”, avslutar Peter. 

 

 

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×