Med siktet inställt på Bauma i München

Publicerad 2/4, 2019 kl. 11:16

Då är vi cirka ett kvartal in i 2019. Hur ser branschen ut så här långt?

De signaler vi får till redaktionen är att det fortsatt rör ganska bra på sig. Årets första veckor kanske började med en viss trevan men nu känns det som om hjulen börjar snurra på ganska bra igen.

2019 är ett lite speciellt år då den tyska megamässan Bauma återigen arrangeras mellan 8-14 april i München. Det är den 32:e upplagan av mässan som bara blir större och större. Faktum är att Bauma är världens största mässa alla kategorier ifråga om yta. Mässan grundades 1954 så i år fyller den 69 år. Ofta brukar den här typen av megamässor vara ganska förvirrande och inte så fokuserade på specialbranscher utan gör ganska stora omsvep bransch- och produktmässigt. Men det gäller faktiskt inte Bauma. Arrangörerna har lyckats att hålla en mycket hög professionell nivå på mässan och i synnerhet när det gäller utrustning för betonghåltagning, slipning och polering av betonggolv, hantering av byggdamm och slamm, vattenbilning med mera. Dessa produkter ställs främst ut i hall A1 samt att man håller produktdemonstrationer i direkt anslutning utanför hall A1. Vad gäller produkter för rivning och återvinning håller även här mässan en mycket hög standard även om dessa produkttyper är lite mera utspridda på olika hallar och på utomhusområdet som är gigantiskt. I det här numret av PD hittar du en artikel som ger ganska bra vägledning i hur du navigerar på Bauma för att hitta dina favoritprodukter. Om du planerar att åka till mässan vill säga. Några som arrangerar en mässresa till Bauma är Branschföreningen för Byggnadsberedning, det vill säga före detta branschföreningarna HiB och Riv- & Saner. BFB, förkortat, kommer att hålla sitt årsmöte den 10 april på SkyCity på Arlanda. Efter avslutat årsmöte drar ett stort gäng rivare och håltagare ner till Bauma. Gänget kommer att bo på Vitalhotel i Ruhpolding som ligger sydöst om München på väg mot Salzburg, inte långt från den österriska gränsen.

Vår bedömning är att årets mässa kommer att innehålla ganska mycket nya och intressanta produkter. Detta grundare vi på att vi redan känner till en hel del av dem genom vår internationella tidning PDi Magazine. En del av nyheterna finns även i PD 1 men vill du ta en ordentlig titt rekommenderar jag att du besöker hemsidan www.pdworld.com och klickar på de två senaste numren av PDi Magazine som är fullpumpade med nyheter.

I år gör den internationella håltagarföreningen IACDS en extra stor satsning på Bauma. Man kommer at arrangera sin så kallade Networking den 11 april på mässan där håltagare och rivare från hela världen kommer att samlas och utbyta erfarenheter. Vi rekommenderar att ni besöker detta event. Man kommer att samlas den 11 april klockan 16.00 i rum B11, paviljong B1 på mässan som inte ligger lång från hall A1.  Samlingen börjar alltså klockan 16.00 och man kommer bland annat att dela ut IACDS Diamond Award som rekordmånga tävlande anmält sig till i år. Mera och tävlingen hittar du på www.iacds.org. På mässan kommer vinnarna att koras. Under helgen den 13-14 april håller dessutom IACDS sitt årsmöte i München där BFB infår som medlem. Professionell Demolerings internationella systertidning, PDi Magazine, samt den amerikanska tidning PDa Magazine ställer som vanligt ut på Bauma. Du hittar oss i hall A1, monter 136, mitt emot Husqvarna.

Mycket är inställt på Bauma i denna utgåva av Professionell Demolering men du hittar även en hel del andra intressanta teman och reportage. Så håll till god så kanske vi ses på mässan.

 

 

Jan Hermansson, 

jan.hermansson@pdworld.com

Chefredaktör

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×