Latin American Concrete Cutting & Demolition Forum i samarbete med ConcreteShow 2016

Publicerad 21/10, 2015 kl. 14:50

Nytt datum för den
latinamerikanska konferensen Latin America Concrete Cutting & Demolition Forum är spikat. Ny tidpunkt är 25-26 augusti, 2016 på São Paulo Expo i São Paulo. Forumet kommer att samarrangeras med den välkända brasilianska bygg- och anläggningsmässan
ConcreteShow.

Från början var det latinamerikanska forumet Latin American Concrete Cutting & Demolition Forum planerat att äga rum i oktober i år. Men på grund av allt för många konkurrerande arrangemang i Sydamerika i år beslutade att flytta fram forumet till nästa år.

 

Partnerskap med betong Show

Beslutet med framflyttningen visade sig vara ett bra beslut. Under sommarmånaderna har förhandlingar förts med eventföretaget UBM Brasil som arrangerar Brasiliens i nuläget största maskinmässa för bygg- och anläggningsbranschen, ConcreteShow. ConcreteShow arrangeras i São Paulo årligen och har gjorts sedan 2006. Nästa år firar mässan 10-årsjubileum. ConcreteShow arrangeras på nya São Paulo Exhibition & Conference Centre som tidigare hette Imigrates Exhibition Centre. Mässan arrangeras i tre dagar från 24 till 26 augusti, 2016. SCOP AB har i samarbete med det amerikanska systerföretaget Riverbends Publishing, LLC inlett ett samarbete med UBM Brasil och ConcreteShow att parallelt med mässan 2016 arrangera Latin American Concrete Cutting & Demolition Forum den 25 till 26 augusti. Forumet kommer att hållas i nya konferenslokaler i direkt anslutning till mässan ConcreteShow. Den kommer att finnas ett väl tilltaget demonstrationsområde utomhus.

”Att samarrangera Forumet med ConcreteShow var en utmärkt idé och jag är glad att UBM nappade på det. Mässan har ett nära samarbete med en rad branschföreningar var medlemmar besöker mässan varje år. ConcreteShow är också ett välkänt begrepp bland både tillverkare och distributörer samt entreprenörer inte bara i Brasilien utan hela Sydamerika”, säger Jan Hermansson på SCOP AB.

 

Perfekt ny plats i São Paulo

Samarbetet med ConcreteShow innebär också att man nu flyttar hela eventet från Rio de Janeiro till São Paulo. Hermansson tror även att detta var ett klokt beslut. Båda städerna är stora med många pågående byggprojekt men São Paulo har en större upptagningsförmåga. Här finns de flesta entreprenörer placerade, både i staden São Paulo men också i staten med samma namn. De flesta tillverkare och distributörer har koncentrerats till São Paulo med omnejd.

“São Paulo är en enorm stad med officiellt runt 17 miljoner invånare. Inofficiellt tror man att det rör sig om ytterligare 5 miljoner invånare”, säger Hermansson.

ConcreteShow 2015 som arrangerades i slutet av augusti i år lockade drygt 25000 besökare och 550 företag ställde ut.

”Vi tycker att samarbetet med Latin American Concrete Cutting & Demolition Forum är ett perfekt val. Vi vill utveckla mässan i riktning demolering, betonghåltagning, slipning och polering av betonggolv, återvinning, sanering med mera”, säger ConcreteShows projektledare Cassiano Facchinetti.

Fokus på forumet 2016 kommer att vara exakt det samma som ursprungligen planerades. Några exempel föreläsningsteman är nya produkter och tekniker för effektiv och säker betonghåltagning, rivning, vattenbilning, återvinning, slipning och polering av betonggolv. Presentationer kommer att varvas med presentationer av olika typer av praktikfall. Ett antal branschorganisationer från Brasilien kommer att närvara vid forumet och deltagarna kommer också att få möjlighet att lära sig mer om den brasilianska och latinamerikanska marknaden. Hela programmet med priser finns nu tillgänglig på forumets webbplats www.latindemoforum.org.

 

Forumet stöttas av branschen

Den latinamerikanska Concrete Cutting och Demolition Forum stöds av ett antal branschorganisationer:

•   ALEC, Associação dos Locadoras, Brazil (Brazilian Rental Association)

•   SOBRATEMA, Associação Braslieira de Tecnologia para Construção e Mineração

•   ABRECON, Associação para Brasileira Reciclagem the Residuos da Construção Civil e Demolição, Brazilian Association for Recycling of Construction and Demolition Waste ABEMI, Associação Brasileira de Engenharia Industrial

•   IACDS, International Association of Concrete Drillers and Sawers

•   EDA, the European Demolition Association

•   ICPCS, International Concrete Polishing & Staining Conference

•   Institute of Demolition Engineers

Forumet sponsras i nuläget av Husqvarna Construction Products och Arden Equipment.

www.latindemoforum.org

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×