Komatsu hjullastare WA380-8 med 8% lägre bränsleförbrukning

Publicerad 11/4, 2017 kl. 10:46

Med hjullastaren WA380-8 presenterar Komatsu en maskin som med sin EU steg IV-motor har 8% lägre bränsleförbrukning än sin föregångare WA380-7.

I WA380-8 finns en enastående kombination av stabilitet, bryt- och dragkraft som är perfekt för flyttnings-, transport- eller lastningsarbete. WA380-8 har ett nytt automatiskt grävläge samt E-light läge och med Komatsus nydesignade skopa förbättras ytterligare penetrationsförmågan, vilket innebär att skopan fylls lättare. Dessa kombinerade förbättringar ökar kraftigt manöverkomforten vilket leder till ökad produktivitet.

Motorn hos WA380-8 (Komatsu SAA6D107E-3) ger en nettoeffekt av 142 kW (191 hk). Maskinens dieselpartikelfilter (KDPF) arbetar tillsammans med motorn för förbättrad effektivitet och längre livslängd. En ”Selective Catalyst Reduction” (SCR-system) minskar ytterligare kväveoxidutsläppen med hjälp av AdBlue®. 

 

Förbättringar och funktioner

Tack vare sin drivlina, som tillverkas vid Komatsu Hanomag i Hannover, Tyskland, är WA380-8 hjullastare en extremt kraftfull och bränsleeffektiv maskin. I växel två till fyra, med starthastigheten ca. 9 km/t, ökar en lock-up momentomvandlare ytterligare effektiviteten. Det automatiska avstängningssystemet för tomgång förhindrar onödig bränsleförbrukning. Motorn stängs automatiskt av när motorn är i ett vilotillstånd.

Den operatörsvänliga, rymliga hytten har en inre ljudnivå på endast 68 dB (A) och ger utmärkt sikt. Det ökade inre lufttrycket förhindrar damm och andra partiklar från att komma in i förarhytten.

En 7 tum, högupplöst färgmonitor visar viktiga parametrar inklusive KDPF-status och AdBlue®e- level nivå, bränsleförbrukning och prestanda. ECO vägledningsmeddelande visas i realtid under drift och på utgångsskärmen när tändningen slås av. ECO gör det möjligt för operatören att kontrollera driftloggar, ECO vägledning och bränslekonsumtion. Dessa register, som kan insamlas och sorteras, kan användas för att minska den totala bränsleförbrukningen.

Annat som bidrar till att optimera bränsleförbrukningen är Komatsu Smart Loader Logic som automatiskt begränsar motorns vridmoment under mindre krävande arbete. Detta sparar bränsle, fungerar automatiskt och påverkar inte driften, vilket leder till mindre bränsleförbrukning utan att produktiviteten minskar.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×