Jonas Jaenecke, ny VD för Söderberg & Haak

Publicerad 19/12, 2018 kl. 13:17

Söderberg & Haak släpper nyheten om företagets rekrytering av ny VD. Det är Jonas Jaenecke som efterträder nuvarande vd:n Hasse Ripa. Jaenecke återvänder därmed till maskinbranschen.

Söderberg & Haak Maskin AB är en av Sveriges största leverantörer av lantbruks- och entreprenadmaskiner. På jordbrukssidan har man en stark ställning med varumärken som Deutz-Fahr, Amazone, Krone, Dal-Bo och Geringhoff. Sedan drygt två år tillbaka har man också generalagenturen för Komatsu, en av världens ledande tillverkare av entreprenadmaskiner.

När den stora rockaden i svensk lantbruksmaskinhandel startade 2015 tog styrelsen i Söderberg & Haak ett expansivt beslut att återställa sitt återförsäljarnätverk i Sverige, med både nya och tidigare, egenägda återförsäljare.

Denna omfattande omorganisation som ledningen, med Hasse Ripa i spetsen, tog sig an har på väldigt kort tid resulterat i att Söderberg & Haak idag har 22 egna anläggningar och en arbetsstyrka på nästan 300 personer.

Nu är det dags att gå in i nästa fas med anpassning och finslipning av organisationen, en organisation som genom Komatsu också har förändrats betydligt, där entreprenadsidan snart motsvarar halva omsättningen. Därmed är Komatsu det klart dominerande varumärket. I det perspektivet är rekryteringen av Jonas Jaenecke särskilt intressant.

Jonas Jaenecke är 51 år gammal, bosatt i Malmö och närmast kommer han från en VD-tjänst på Ikaros Cleantech. Innan dess var han under drygt fem år VD för Delvator, som har den svenska generalagenturen för Hitachis entreprenadmaskiner. Jaenecke är civilekonom och har även en teknisk utbildning.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×