Hydroscand, en lite närmare slangservice!

Publicerad 20/5, 2016 kl. 15:29

Som det rapporterades om i förra numret av Professionell Demolering är vattenbilning en stadigt växande yrkesgren. Hydroscand AB, som är marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien, erbjuder snabba, säkra och flexibla lösningar för vattenbilningsbranschen.

Familjeföretaget Hydroscand grundades 1969 och har idag närmare 60 slangservicebutiker runt om i Sverige och c:a 400 anställda. Verksamhetens fokus utgår från affärsidén att montera och distribuera slang och ledningskomponenter från en decentraliserad och kundnära organisation. Kort sagt, en lite närmare slangservice.

 

 

 

Kundunika lösningar

På Hydroscand Special Hoses i Motala finns samlad spetskompetens för att montera kopplingar och komponenter på specialslangar som Spir Star högtrycksslang, metallslang och kompositslang. Hydroscand Special Hoses arbetar ofta efter väldigt speciella önskemål och krav på hur slangar och ledningskomponenter ska se ut. CAD-ritningar tas fram i samråd med kunden, och när ritningarna är godkända produceras de kundunika kopplingarna i CNC-maskiner för att sedan monteras på respektive slang. Eftersom Hydroscand Special Hoses producerar allt på plats ger det snabb service och leverans med korta ledtider.

 

Säkerhet och närhet

Johan Thyni är platschef på Hydroscand Special Hoses och han menar att det är ett antal olika faktorer som skiljer Hydroscand från konkurrenterna när det gäller erbjudandet till vattenbilningsbranschen: säkerhet, närhet, snabbhet och flexibilitet.

”All montering av våra slangar för vattenbilning och högtrycksspolning sker centraliserat här i Motala, vilket garanterar en hög säkerhet. Alla slangar är provtryckta och levereras med provtryckningscertifikat. Vi ger också varje slang en unik märkning på hylsan. Det ger spårbarhet och förenklar efterbeställning. Våra filialer är den förlängda armen ut på marknaden, där vår fördel är en stark lokal förankring. Våra kunder ska lätt få tag på de produkter de behöver och få svar på sina frågor om vårt produktutbud och våra tjänster.”

 

Snabbhet och flexibilitet

Hydroscand Special Hoses jobbar främst med kundspecifika speciallängder. Det innebär att produktionen lätt går att anpassa efter kundens krav och behov.

”Vi gör sällan stora produktionsbatcher, utan kanske en, två eller tio olika slangar per beställning. Det gör oss väldigt flexibla. Vi styr vår slangtillverkning på daglig basis och kan leverera samma dag eller dagen därpå”, säger Johan Thyni.

 

Högpresterande slangar

Till vattenbilningsbranschen levererar Hydroscand Spir Star- och Waterblast-slang som båda är anpassade för extremt höga tryck. Hydroscand Waterblast är en gummislang med ett arbetstryck upp till 1000 bar. Spir Star är en termoplastslang med arbetstryck upp till 3200 bar. Hydroscand Special Hoses är certifierade för att montera Spir Star-slang och är agent för varumärket i Sverige. Alla slangar levereras färdigmonterade med handhavandeföreskrift och är märkta med varningstext.

”Det är otroligt viktigt med rätt kvalitet för att upprätthålla leveranskravet till kunderna”, understryker Johan Thyni.

 

Ingenting är omöjligt

”Med korta ledtider, flexibel produktion och säkra slangmontage med provtryckcertifikat, garanterar vi våra kunder snabb och kvalitativ service. Oavsett vilken typ av slang eller ledningskomponent det handlar om, har vi en lösning. För Hydroscand Special Hoses är inget omöjligt”, avslutar Johan Thyni.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×