Husqvarna satsar på egen alkylatbensin

Publicerad 22/12, 2016 kl. 15:11

Nu kliver Husqvarna in på marknaden med sin egen alkylatbensin, XP Power 2 och Power 4, som är skonsammare både för användaren och miljön. Den är framtagen för optimal funktion och prestanda vid användning i Husqvarnas breda sortiment av produkter, från motorsågar och häcksaxar till riders och snöslungor.

Alkylatbensin är en renare form av bränsle jämfört med vanlig bensin och är skonsammare mot miljön med lägre utsläpp. De renare avgaserna har också en positiv inverkan på arbetsmiljön för den professionella användaren med minskad exponering för skadliga ämnen i inandningsluften. Husqvarnas alkylatbensin finns i två varianter: XP Power 2 för 2-taktsmotorer så som motorsågar och trimmers och Power 4 för 4-taktsmotorer som till exempel gräsklippare, jordfräsar och snöslungor. Båda sorterna ger en effektiv förbränning då produkterna innehåller färre skadliga ämnen än vanlig bensin vilket ger renare motorer för maximal livslängd. Förbättrad förbränning minskar också behovet av service vilket innebär att produktiviteten under arbetsdagen ökar.

XP Power 2 är en färdigblandad alkylatbensin med XP tvåtaktsolja och kan användas direkt ur dunken. Man behöver alltså inte lägga tid på att själv blanda och slipper spill. Den helsyntetiska och biologiskt nedbrytbar oljan ger ett optimalt skydd för din Husqvarna 2-taktsmotor. En stor fördel med alkylatbensin är också att kvaliteten är konstant. Både XP Power 2 och Power 4 kan lagras i flera år och fungerar ändå som vanligt, från säsong till säsong.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×