Hitachi ZW370-6

Publicerad 9/6, 2017 kl. 14:36

Nu har den senaste modellen av Hitachis 35-tons hjullastare ZW370-6 kommit till Sverige.

Den visades upp för provkörning på flera platser och den 10 maj arrangerades pressträff och provkörning i Björkdalsgruvan utanför Skellefteå.

Lanseringen av nya ZW370-6 innebär att Sverige är första land i Europa där Hitachi släpper sin senaste och näst största hjullastare.

“Hitachis hjullastare har sålts i Sverige sedan 2010. Så här långt har vi varit måttfulla i marknadsföringen och framförallt sålt medelstora och mindre modeller. Men nu är tiden mogen att spetsa marknadsföringen för hela modellutbudet och på allvar plocka marknadsandelar på hjullastarmarknaden”, säger Lotta Lundquist som är vd för Delvator AB, Hitachis generalagent i Sverige.

Hon kan tryggt luta sig mot det faktum att de svenska entreprenörer som hittills satsat på hjullastare från Hitachi varit nöjda med maskinernas prestanda, driftssäkerhet och totalekonomi.

“De som var med tidigt har kommit tillbaka när det är dags för nyinvestering. Det är en bra värdemätare. Samtidigt har den tekniska utvecklingen fortsatt, och för svensk del har vi etablerat bra rutiner vad gäller utrustningar och utförande som passar svenska maskinentreprenörer.”

 “Nu när Hitachi lanserat fler och fler modeller med Serie 6-teknologi som lever upp till EU:s miljökrav enligt Steg IV, så ligger allt på rätt plats för att höja rösten. Vi kan med stolthet och självförtroende berätta vilka fantastiskt bra hjullastare vi erbjuder”, säger hon.

Samtidigt är Lotta Lundquist realistisk. Det är starka traditioner som gör att svenska entreprenörer fäst sig vid etablerade märken. Hon säger:

“Man ska vara ödmjuk inför detta. Men det räcker att vi blickar mot Norge, för att se Hitachis starka ställning där. Potentialen är stor för att vi ska lyckas öka vår försäljning i Sverige. Det är en utmaning som vi självklart vill ta oss an.”

Den modell som vårens visningar fokuserar på är 35-tonnaren ZW370-6.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×