Hilti tar avancerad diamantborrning till en ny nivå

Publicerad 12/12, 2017 kl. 12:27

Hilti förstärker sin position som världsledande inom diamantborrning genom att förnya hela företagets sortiment av diamantborrkronor.

Företaget har utvecklat sitt sortiment av SP- och SPX-diamantborrkronor ytterligare, så att de har blivit ännu effektivare och lättare att använda med hjälp av Hilti Equidist (EQD)-teknik. Det innebär att borrhastigheten ökar med upp till 50% jämfört med tidigare modeller av diamantborrkronor.

Under tillverkningsprocessen placeras industriklassade diamanter av hög kvalitet jämnt fördelade och i bästa möjliga position för att uppnå ännu högre borrhastighet och längre livslängd.

Hilti Equidist (EQD) säkerställer att maximalt antal diamanter på skärytan ständigt är i kontakt med basmaterialet för att optimera effektiviteten under diamantsegmentets hela livstid.

Eftersom olika material kräver olika segmentspecifikationer har Hilti gett diamantborrkronorna olika färger så att man lättare kan skilja på dem. De som har grå märkning ska användas i betong, grönt är för abrasiv/slitande/färsk betong och orange för murverk.

Det nya sortimentet kan utnyttjas med den innovativa utbytesmodulen Hilti X-Change Module (X-CM), som gör att man snabbt och enkelt kan byta ringen med segmenten på borrkronan direkt på arbetsplatsen.

Diamantborrkronan brukar traditionellt bestå av en enda enhet, vilket innebär att när diamantsegmentet har slitits ut måste hela enheten skickas iväg för omsättning. X-CM-modulen består av en avtagbar ring som monteras på X-changeröret. Denna kan man snabbt ta bort med hjälp av en skruvmejsel och ersätta med en ny som enkelt trycks, vrids och klickas på plats.

Om en betongborrkärna fastnar inne i röret eller borret fastnar i hålet kan det bli problem att få loss den. Det kan leda till stillestånd och att utrustningen skadas. Tack vare den geometriska konstruktionen av utbytesmodulen Hilti X-CM kan användaren enkelt lossa ringen och föra ut X-changeröret ur hålet. En enkel lösning som gör att man slipper utsättas för situationer som tidigare var både kostsamma och tidskrävande.

Utbytesmodulen Hilti X-CM med den avtagbara ringen innebär att man kan packa ner ett X-changerör och flera ringar för olika basmaterial - alltihop i en liten väska.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×