Fintec 1440 gör USA-debut på ConExpo 2008

Publicerad 24/4, 2008

Besökare på utställningen ConExpo 2008 i Las- Vegas, USA (11-15 mars) kommer att få bevittna den officiella lanseringen av den mobila, larvburna slagkrossen Fintec 1440.

Den nya modellen förenar Fintecs erfarenhet av konstruktionen hos mobila krossar med Sandviks ledande position inom tillverkning av högpresterande slagkrossar för användning inom stenbrytning, demolering och återvinning. Fintec 1440 har bränslesnål Cat C-13 dieselmotordrift och sitter på ett larvburet chassi och innefattar en slagkross av typ Sandvik PR301D med hydraulkoppling. Krossen matas via en primärsikt med dubbla däck och är en öppen 4-hammars rotorkonstruktion med ett par hydrauliskt inställbara slagbryggor som tillsammans producerar stora mängder material, t ex granit, skiffer, kalksten, tegel och asfalt. Den relativt låga vikten och den kompakta dimensionen – enheten har en driftsvikt på 49,8 ton och en längd av 15,5 m i transportläge - innebär att Fintec 1440 kan transporteras i en enhet, vilket medger att den med lätthet kan förflyttas och omplaceras för maximalt utnyttjande. Tillvalsutrustningen innefattar en fjärrstyrd diesel- och vattenpump, en överbandsmagnet att använda vid återvinnings- och demoleringsarbeten samt en boggi för ledig och lätt transport. Maskinen har konstruerats för att producera kvantiteter om 300 till 350 ton i timmen - exempelvis granit, skiffer, kalksten, tegel och asfalt - och den lämpar sig för ett stort antal användningsområden, såsom t ex mellan- eller finkrossning av mjukare berg. Den kan dessutom användas i en mängd olika demolerings- och återvinningsprocesser.

Fler modeller
Förutom nya Fintec 1440 kommer modellerna 1107 och 542 att visas. Larvburna Fintec 1107 har käftkrossen monterad direkt på det robusta chassit med hjälp av fyra bultar för att minska påfrestningen på ramen och därmed öka livslängden. Eftersom krossen har hydraulisk drift kan den enkelt reverseras för att frigöra blockeringar, samtidigt som ett maximalt fritt utrymme under krosskammaren och utmed utmatningstransportören ökar användbarheten ytterligare. Finjusteringen av spaltöppningen styrs hydrauliskt via kilar, ned till 40 mm vid återvinningsarbeten. Ett omfattande utbud av tillval gör Fintec 1107 både mångsidigt och hållbart. Tillvalen inkluderar automatisk centralsmörjning, styrplåt under krossen, Hardox slitplåtar på trågets väggar samt fjärrkontroll.
Larvburna Fintec 542 mobilt siktverk är en robust, mycket stryktålig maskin som konstruerats speciellt för återvinnings- och entreprenörmarknaderna. Maskinen är utrustad med en Cat 3054C vattenkyld dieselmotor som har ett skyddssystem mot motordriftsstörningar. Maskinen vilar på ett extra kraftigt larvburet chassi som även bär upp en dubbellagrad sikt med stor kapacitet och utökad siktvinkel för bottendäcket. Detta ger, tillsammans med en stor siktyta och ett långt slag på sikten, ökad siktningseffektivitet och -kapacitet. Maskinens bandmatare är försedd med radiostyrt tippgaller som standard, medan en utfällbar gångbana runt sikten medger lätt åtkomst vid underhållsarbeten.
Galvaniserade rörliga delar och ugnshärdad tvåkomponentfärg skyddar maskinen mot slitage och korrosion och gör den därmed ytterst lämplig att använda i arbeten med sand, grus, kalksten, kol, olika jordtyper och malmer samt för bygg- och demoleringsavfall.
www.sandvik.se


 

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×