Ett intressant 2018 ligger framför oss

Publicerad 12/12, 2017 kl. 12:07

Bäste kollega

Sedan förra utgåvan av Professionell Demolering, vilken kom ut i september, har livet i demoleringsbranschen rullat på men inte som vanligt. Det är fortfarande full fart i branschen och klart över genomsnittet vad gäller arbetstillgång. I nuläget finns inga direkta tecken på avmattning inom demoleringsbranschen.

En uppbromsning på bostadsmarknaden, beroende på en för kraftig prisökning, har dock skett och kan naturligtvis ge en viss avmattning. Men just nu finns som sagt inga tecken på att mängden byggprojekt som är igång eller som planeras att starta under det närmaste året minskar. Dock kommer nästan dagligen signaler på att prisutvecklingen bromsat upp rejält och både bostadsrätter och villor i storstadsområdena börjat gå ner. Detta kommer med all säkerhet på sikt även påverka tillgången på nya projekt. Visst ställer man sig frågan vilken framtid vi står inför? Men fortsatt är det en skriande brist på bostäder runt om i landet. Men det blir lite av Moment 22 när Riksbanken skärper utlåningen genom krav på amortering och på sikt höjda räntor. Med priser som slagit i taket är det många som varken kan eller vågar ta lån för nytt boende. Det kommer att slå hårt mot framförallt unga. Under nästa år kommer därför att bli ganska intressant att följa utvecklingen på bostadsmarknaden och hur den kommer att påverka oss.

I den här utgåvan av PD publicerar vi vår årliga Håltagningsspecial vilken ger en viss måttstock om hur marknaden kommer att utvecklas under de närmaste åren. Här är det flesta som tillfrågats övervägande positiva och de flesta tror att högkonjunkturen kommer att hålla i sig i alla fall under hela 2018. Men förutom temat Håltagningsspecialen publicerar vi även teman om nya skrotsaxar och nyheter inom slipning och polering av betonggolv. Vi langar också några intressanta och ingående reportage om La Bounty-återförsäljare IPE Göteborg, Jerneviken Maskin som blivit återförsäljare för amerikanska tillverkaren av maskin och verktyg för golvbehandling, SASE Company och en intressant projekt som Destroy Rebuilding Company på Kungsholmen i Stockholm. Du hittar också en rad intressanta nyhetsartiklar samt en artikel om stundande mässan World of Concrete i Las Vegas.

När du läser det här är det bara dagar kvar till dopparedan 2017 och ett nytt intressant år är i antågande. Under nästa år, som är ett jämnt år, arrangerar vi som vanligt mässan DEMCON på Infracity. Startfältet har redan börjat ta form och intresset för mässan är redan nu större än det brukar vara. Vi har en rad starka sponsorer av mässan vilket glädjer oss mycket. Huvudsponsor på nivån Diamantsponsor är företaget Swedish Diamondtool Consulting. Ruby-sponsor är Pentruder, Platinum-sponsor Husqvarna, Gold-sponsor Tyrolit. Dessa sponsorer är också sponsorer för det Svenska Demoleringspriset 2018. Silversponsorer är Midhage och den relativt nya aktören Drome.

Slutligen vill jag passa på att tacka alla våra läsare, annonsörer och övriga samarbetspartner för ert stöd och ett fantastiskt 2017. Professionell Demolering önskar er alla en riktigt fin jul och en bra start på det nya året. Vi ses och hörs i januari. Har ni vägarna förbi World of Concrete i januari är ni välkomna att besöka PDs systertidningar, PDi och PDas monter i Central Hall i monter C4222.

Jan Hermansson

jan.hermansson@pdworld.com

Chefredaktör

 

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×