Ett historiskt ögonblick på DEMCON 2016...

Publicerad 22/9, 2016 kl. 15:14

När den här utgåvan av Professionell Demolering når läsarna är det bara drygt en vecka kvar tills att DEMCON 2016 slår upp sina portar. Det är lite av ett historiskt ögonblick som kommer att äga rum torsdagen den 29 september mitt på dagen.

I anslutning till DEMCONs mässhall kommer branschföreningarna Håltagningsentreprenörerna och Riv- & Saneringsentreprenörerna inom Sveriges Byggindustrier att hålla ett gemensamt möte. Tidningen Professionell Demolering känner inte till de exakta detaljerna men under detta möte kommer, enligt hörsägen, beslutet tas att slå samman de båda föreningarna till en stark förening med upp emot 200 medlemmar. Sverige är tillsammans med Frankrike de två enda länderna där rivare och håltagare ingår i samma branschförening men med tanke på arbetsuppgifterna kommer vi med all sannolikhet se mera av den här typen av sammanslagningen. Vi hoppas i nästa utgåva av PD kunna berätta mer om sammanslagningen och de framtida planerna för den nya föreningen.

Årets utgåva av DEMCON ser lyckad ut. Samtliga mässytor är sålda och näst intill alla leverantörer är med på mässan. Från arrangörshåll hoppas man också på bra besökarsiffror under de två dagarna som mässan genomförs. Mässan har som vanligt marknadsförts kraftfullt i Sverige, övriga Norden och internationellt. Nytt för i år är att man under de senaste två veckorna kört en intensiv radioreklam på kanalen Bandit Rock. För den som inte vet går DEMCON av stapeln 29-30 september på Inframässan som ligger i Infracity i Upplands Väsby norr om Stockholm. Det kommer att hända mycket under de två dagarna på mässans inom- och utomhusområde. Och vi kan lova att en hel del nya produkter kommer att visas. Åter igen kommer den nordiska finalen i den internationella håltagartävling Tyrolit Cutting Pro Competition att avgöras på DEMCON. Den nordiska finalen arrangeras i ett stort tält på DEMCONs utomhusområde. Mot slutet av första dagen arrangerar HiB och Riv & Saneringsentreprenörerna ett mingel strax innan galamiddagen på kvällen. Galamiddagen eller DEMCON-kalaset, som det kallas, startar kl 19.00 och i samband med middagen delas i vanlig ordning det Svenska Demoleringspriset ut. Kvällen avslutas med underhållning från bandet High Frequency. DEMCONs fredagar brukar var den dag då det är mest folk som besöker mässan. Många besökare kommer från Storstockholm, hela Mälardalen men även från alla delar av landet samt grannländerna Finland, Norge, Danmark och de baltiska länderna. Man räknar också med mera långväga besökare frän övriga Europa. På fredag bjuder också tillverkaren Brokk till tårtkalas i sin monter. Anledningen är att företaget firar 40 år i år.

Allt som allt bådar det gott inför mässan. Humöret verkar vara på topp bland de som ställer ut och man är laddade inför branschfesten. DEMCON är verkligen en branschfest där proffsen i branschen får en chans att träffas under mera avslappnade förhållanden. Fokus är som vanligt att titta, känna på och diskutera nya maskiner och utrustningar och i år utlovas många nyheter. En av orsakerna till detta är att megamässan Bauma genomförts tidigare i år.

Den här utgåvan av PD innehåller en rad intressanta reportage och pressreleaser om nya produkter. Den fungerar också som mässkatalog för DEMCON. Jag vill bara avsluta med att säga, välkommen på mässa och hoppas att vi ses på golvet.

 

Jan Hermansson,
jan.hermansson@pdworld.com
Chefredaktör

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×