Doosan tar mark med nya hjullastare

Publicerad 22/12, 2016 kl. 14:36

Doosans populära hjullastare i storleken 12-33 ton tar mer och mer marknadsandelar och är mycket populära ute hos kunderna. Den nya serien har beteckningen -5 och är förbättrade med Scania-motorer hos de större modellerna, bättre komfort och effektivare hydraulik. Den nya drivlinan med Scania-motor och ZF-axlar kombinerat med lock-up-växellåda skapar en riktigt hög produktivitet och låg bränsleförbrukning.

Maskinia som är generalagent för Doosan i Sverige presenterar nu de uppdaterade versionerna av Doosans stora hjullastare. Den tidigare 3-serien har nu utvecklats och förbättrats för att ytterligare möta kundernas behov, sänka deras kostnader och miljöpåverkan.

Den nya serien är utrustade med Steg 4-motorer från Scania för maskiner från 18 ton och uppåt (DL300-5 till DL550-5). De två mindre modellerna (DL200-5 och DL250-5) har Cumminsmotorer. De höga miljökraven uppnås genom att motorerna har SCR (selektiv katalytisk reduktion), CEGR (avgasåterföring) samt DOC (dieseloxidationskatalysator). Tack vare denna teknik så behövs inget dieselpartikelfilter och därmed behöver man inte göra kostsamma byten av filter eller vänta på regenerering under arbetspassen.

De nya hjullastarna från Doosan gör just nu succé ute i Europa. Den starka motorn med en hytt som erbjuder föraren den bästa tänkbara arbetsmiljön och en bränsleförbrukning som ger låga kostnader skapar en maskin som är produktiv och ger en god totalekonomi.

 

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×