Där storleken är avgörande

Publicerad 9/6, 2017 kl. 15:26

Efter en ökning på marknaden i fjol med Bauma som den primära katalysatorn blev 2017 betydligt lugnare vad gäller nya bärare för rivningsverktyg. Andrei Bushmarin rapporterar.

Kanske är den största nyheten att japanbaserade Kobelco Construction Machinery stärker sin närvaro i Europa genom att förbereda sig för att lansera två nya modeller senare i år. Det finns också en trend bland användare mot större och kraftfullare maskiner för att täcka ett bredare utbud av rivningsuppgifter. 

 

Kobelco fokuserar på Europa

Kobelco Europe, som ligger i Almere, Nederländerna lanserar i år två nya modeller skräddarsydda för den europeiska marknaden. Maskinerna väger 47 respektive 60 ton. SK400DLC-10 och SK550DLC-10 har bommar utrustade med Kobelcos patenterade NEXT-system. Detta system säkerställer snabb och säker montering / demontering av bommen och enkel transport av maskinen. Monteringstid reduceras till mindre än 30 min jämfört med 2 h för tidigare generationens modeller.

Det finns två bomalternativ för de nya demoleringsapparaterna: en räckviddsbom och så kallad “separat” för marknivå applikationer som grundavverkning. SK400DLC-10 lanseras i augusti, medan den större SK550DLC-10 har premiär en månad senare. Tidigare i år på Conexpo debuterade Kobelco SK350DLC-10 modellen specificerad för nordamerikanska marknaden.

www.kobelcocm-global.com

 

Två nya höjdrivare från Volvo CE

Volvos senaste E-serie modeller med hög räckvidd EC380EHR och EC480EHR väger 50,3 respektive 63 ton och har de maximala rivningshöjderna på 23.06 och 28.14 meter. Maximal verktygsvikt är 3 ton för EC380EHR och 3,5 ton för sin storebror. Båda maskinerna har ett tungt, utdragbart underrede. Till skillnad från andra tillverkare använder Volvo cylindriska glidrör för förlängningen som förhindrar tryckpunkter som inte är ovanliga i en glidande barstypsdesign. Maskinerna kan vara utrustade med antingen högrivningsbom eller en standardbom och armkonfiguration, med enkel växling mellan de två typerna tack vare Volvos patenterade hydrauliska snabbkoppling.

Den större EC480EHR är också tillgänglig med den patenterade multi-demoleringsbommen för att öka sitt tillämpningsområde avsevärt. När den är monterad i rak position med grävare är det möjligt att använda verktyg på 5 ton vid en höjd på 15,8m. När den är monterad i den böjda positionen med grävare, kan bommen fungera med ett 5 tons verktyg och ett stickdjup på 17m.

Ett inbyggt dammskyddssystem med en 30 liters/m3 hydraulisk lyftpump eliminerar behovet av en separat lösning. Fyra munstycken, två på vardera sida av armen, ger en fin dimma som fäller damm. Den kan också användas för att rengöra maskinen med en högtrycksvattenpistol monterad bakom maskinskåpet. Andra alternativ inkluderar bom- och slangskydd, ett sidoskyddssystem och en reversibel fläktdrift.

www.volvoce.com

 

Kocurek - en världsomspännande leverantör

Kocurek är ett medelstort familjeägt företag baserat i Suffolk, Storbritannien. Trots sin blygsamma storlek är Kocurek känd och respekterad i hela den globala rivningsindustrin för sina skräddarsydda lösningar. Till skillnad från OEM som bygger standardmaskiner på seriell basis, designar och tillverkar Kocurek grävmaskiner som är anpassade till en specifik uppgift. Många av företagets mönster bygger därför på kundernas behov. Kocurek har byggt om grävmaskiner sedan mitten av 90-talet, och över 600 enheter arbetar nu runt om i världen. För närvarande erbjuder Kocurek två grundläggande serier med rivningsutrustning. Höjdrivare med icke-teleskopiska bommar varierar från 22 ton basmaskin med 15,5 m arbetsräckvidd till 90 ton basmaskin med mer än 30 meter räckvidd.

Den ultrahöga räckvidden, som innehåller teleskopbommar, sträcker sig från 50 tons basmaskin med räckvidder från 34 meter upp till 150 tons basmaskin med 70 meter i räckvidd. Enligt tillverkaren arbetar över 70 ultrahögrivare över hela världen. De senaste innovationerna från Kocurek är två 150 tons grävmaskiner med företagets högsta bommar hittills på 70 meter och en 90 tonsmaskin utrustad med en 50 meter lång rivningsbom. Maskinerna kommer att levereras till Kocureks kunder i Schweiz och Storbritannien.

www.kocurek.com

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×