Brokk på demotour i Norden

Publicerad 12/12, 2017 kl. 13:56

I år valde Brokk AB, med säte i Skellefteå, att ta några särskilt intressanta modeller ur sitt program av rivningsrobotar med på en turné i Norden, demotour på nysvenska. I år deltog
företaget inte i någon nationell mässa. Dags för en
demotour med andra ord. Senast var 2008.

Hela turnén förlades till slutet av september och början av oktober. Turnébussen angjorde Oslo, Göteborg, Köpenhamn och finländska Vanda. PDs utsänd passade på att besöka Brokk när deras turnébuss angjorde distributören Erenfred Pedersen A/S (EP) i Storkøbenhavn.

 

Fokus på två nyheter

EP är en stor och välrenommerad distributör som grundades 1966. Deras moderna lokal inrymmer ett imponerande sortiment, vid vårt besök kompletterat med extra utrustning från olika tillverkare och underleverantörer såsom Brokk, Atlas Copco, HTC, Kobelco och Kramer − för att bara nämna några exempel på fabrikat i EP:s digra program.

Inte nog med att det var öppet hus, parallellt höll EP i ett seminarieprogram och ordnade så att deras kunder kunde prova på vissa av maskinerna, bl.a. de produkter Brokk visade upp.

 “Faktum är att när vi fick veta att EP planerade att ha öppet hus ett par dagar i september beslöt vi oss för att låta vår turnébuss angöra EP:s lokaler just vid detta tillfälle. Sen byggde vi i princip vår demotour runt EP:s evenemang”, säger Eva Skinner på Brokk. Det gav oss ett utmärkt tillfälle att visa två av våra nyheter för säsongen, Brokk 500 och Brokk 120D Mk2.

500-maskinen lanserades på ConExpo i mars. Under demotouren var den försedd med en hydraulhammare SB 702 från Atlas Copco. Nya Brokk 500 har Brokk SmartPower – ett intelligent och stryktåligt elsystem för optimala prestanda och minskad risk för driftstopp.

Den nya lilla dieselmaskinen Brokk 120D Mk II ger tack vare kompakta dimensioner möjlighet att utföra demoleringsjobb i trånga miljöer. Och tack vare dieselmotorn möjlighet till jobb i miljöer där en elkabel är i vägen eller där elförsörjning helt enkelt saknas, t.ex. i områden drabbade av naturkatastrofer eller krig. Motorn ger 18,5 kW. Tankvolymen ger omkring 8 timmars kontinuerlig drift. Hos EP var 120:an försedd med en stålsax med gapvidd på 200 mm. Maskinen lanserades i januari på World of Concrete.

Andra maskiner som visades och som kunderna kunde prova på var Brokk 60 II, Brokk 110 samt Brokk 280.

“I det stora hela är vi nöjda med uppslutningen. Den stora massan kom för att titta på våra produkter i samband med lunch. Ett 80-tal besökare fanns på plats under de två dagarna. Vi är sammantaget nöjda över arrangemanget med vår danska distributör”, avslutar Eva Skinner.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×