Martin Krupicka

Brokk och Aquajet Systems går samman

Publicerad 22/12, 2016 kl. 14:28

Brokk, världens ledande tillverkare av fjärrstyrda rivningsmaskiner, har förvärvat det svenska företaget Aquajet Systems, världens ledande tillverkare av vattenbilning maskiner.

Aquajet Systems

Aquajet Systems är känt som branschledande inom vattenbilning maskiner och lösningar, både i fråga om kvalitet och volym. Företaget är baserat i Holsbybrunn i södra Sverige, där de har sitt huvudkontor och produktion. I likhet med Brokk, har de en global närvaro för försäljning av sin utrustning. “Genom att bli en del av Brokk-gruppen, kan vi nu öka den globala tillväxten av Aquajet”, säger Roger Simonsson, VD för Aquajet Systems.

 

Perfekt kombination

Brokk och Aquajet är en perfekt kombination. De två företagen är välkända för att leverera produkter av högsta kvalitet, de är båda ledande inom sina respektive marknadssegment, och båda företagen är väletablerade med kunder över hela världen. Inom byggsektorn, kompletterar de två företagen varandra perfekt. Brokk används främst för rivning av betong, och AQUAJET maskiner används främst för betongrenovering.

Båda företagen har en lång historia av innovation och ledarskap inom sina respektive områden. Aquajet Systems grundades 1988, och Brokk firar i år 40-årsjubileum. “Med förvärvet av Aquajet Systems stärker Brokk gruppen ytterligare sin ledande ställning för att tillhandahålla världsledande maskiner för betong rivning och renovering företag”, säger Martin Krupicka, VD för Brokk-gruppen.

Det finns inga organisatoriska förändringar till följd av förvärv och förvaltning av de båda bolagen kommer att förbli densamma.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×