Brokk introducerar ytterligare en ny maskin

Publicerad 11/4, 2017 kl. 10:49

Brokk lanserar en ny robot, Brokk 500, som har hela 40% mer rivningskraft, Brokk SmartPowerTM elsystem, en ny kraftfull hydraulhammare, når längre än dess föregångare och har industriledande servicetillgänglighet och till detta ett nytt utseende.
Brokk visade den nya maskinen Brokk 500 för första gången den 7-11 mars i monter B90703 på Conexpo i Las Vegas, USA samt även på hemsidan www.brokk.com.

Brokk lanserar en ny robot, Brokk 500, som har hela 40% mer rivningskraft, Brokk SmartPowerTM elsystem, en ny kraftfull hydraulhammare, når längre än dess föregångare och har industriledande servicetillgänglighet och till detta ett nytt utseende.

Brokk visade den nya maskinen Brokk 500 för första gången den 7-11 mars i monter B90703 på Conexpo i Las Vegas, USA samt även på hemsidan www.brokk.com

 

Starkare – 40% mer slagkraft

Nya Brokk 500 tillför 40% mer slagkraft än dess föregångare. Roboten levererar 1,500 joules slag per minut från den 700 kg tunga Atlas Copco SB 702 hydauliska hammare. Till detta når dessutom maskinen längre med det Brokk-typiska tredelade armsystem. Nya maskinen har en räckvidd på hela 7,4 meter vertikalt och 7,0 meter horisonellt, vilket gör den idealisk för arbete där extra räckvidd är av betydelse.

Brokk 500 har samma kompakta proportioner som sin föregångare, Brokk 400, och med sina 5,200 kg är den bara marginellt tyngre och bredden av maskinen är densamma. Den är kompatibel med samtliga verktyg som föregångaren, så alla verktyg som används för Brokk 400 kan även användas på den nya Brokk 500.

 

Smartare – Brokk SmartPowerTM

Brokk 500 levereras med Brokks nya intelligenta elsystem - Brokk SmartPowerTM. Detta nya smarta elsystem är en viktig del i att skapa förbättrad prestanda i maskinen. Det maximerar effekten av maskinen vid varje given tidpunkt, baserat på både miljö- och driftsfaktorer.

Brokk SmartPowerTM är unikt utformad för extremt hårda driftsmiljöer för en rivningsrobot. Dess komponenter är antingen utformade av eller modifierade av Brokk för att motstå rivningskrafter över tiden. Dessutom hjälper den operatören att få igång maskinen även vid dålig strömförsörjning, samtidigt som det skyddar Brokk-maskinen från skadlig och felaktig ström.

 

Tuffare – industriledande servicetillänglighet

Brokk 500 innefattar den branschledande tillförlitlighet och servicevänlighet som Brokk har blivit känd för under årens lopp. Nytt på denna maskin är att operatörerna nu kan ta hand om det dagliga samt veckounderhållet av maskinen, utan att ens behöva lyfta av huvarna. Det är nu även enklare än någonsin att ersätta skadade hydraulslangar.

Maskinen har även förstärkt konstruktion, förstärkta gjutna detaljer och nya strålkastareskydd vilket medför att maskinen verkligen klarar av de tuffa Brokk-miljöerna.

“Brokk 500 visar tydligt hur långt vi har kommit med att få ut mesta möjliga rivningskraft av en Brokk-maskin utan att öka dess storlek, mycket tack vare vårt nya Brokk Smart system. Det är även ytterligare ett bevis på de resurser vi investerar i vad gäller produktutveckling - Brokk 500 är den fjärde nya maskinen vi släppa på drygt ett års tid “, säger Martin Krupicka, VD för Brokk Group.

Brokk 500 kommer att finnas tillgänglig på marknaden från maj, 2017.

www.brokk.com

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×