Break it up!

Publicerad 9/6, 2017 kl. 15:19

I Professionell Demolerings årliga Hydraulhammarspecial kommer informationen om nya produkter på marknaden främst från den amerikanska mässan Conexpo som hölls i Las Vegas i mars.

Både Rammer och Atlas Copco visade bland annat nyheter. Det är dock i nuläget oklart om produktnyheterna kommer att visas på någon svensk mässa under året.

 

Rammers största blir bara bättre

Conexpo 2017 fungerade som den internationella lanseringsrampen för den senaste inkarnationen av Rammers största hydraulhammare, 9033. Modellen ersätter Rammer 7013 och erbjuder flera viktiga förändringar och förbättringar av vilka många har bevisats på mindre Rammer-hammare.

Rammer 9033 väger 7 ton och är lämplig för bärare i viktintervallet 60 till 120 ton. Effektfrekvensen ligger mellan 450 slag / min till 520 slag / min medan det maximala oljeflödet ligger 460 liter / min. Ingångseffekten ökar från 113kW till 138kW, en ökning med 22% jämfört med 7013. Slaglängd och tomgångsskydd kan enkelt justeras så att Rammer 9033 matchas med enskilda applikationer. Long-stroke-inställningen använder en lägre slagfrekvens för optimal bilning i hårda material. Kortslagningsinställningen ger högre slagfrekvens, vilket är idealiskt för mjukare material. Med in / ut-väljaren med tomgångsskydd kan operatörerna enkelt justera arbetsläget för att skydda mot tomslag. Precis som de andra modellerna i Rammers stora utbud av hydraulhammare, har den nya 9033 konstruerats för ett långt, problemfritt liv och använder VIDAT-slipsstänger med högspänning. Verktygsfästet spärras med enkla, pålitliga gummiringar, och den nedre verktygsbussningen har utformats för längre livslängd.

Rammer 9033 är också den senaste modellen i Rammers stora sortiment för att dra nytta av tillsatsen av RamValve-överfallsskyddssystemet. RamValve övervakar oljeflödet genom hammaren. Om oljeströmmen överstiger den fördefinierade inställningen, justerar ventilen flödet till en mycket låg nivå och sänker hammarens slaghastighet. RamValve återställs efter att hammaren åter börjar med det korrekta oljeflödet. Detta system ger skydd mot oavsiktlig övertryck, ökar hammarens tillförlitlighet och erbjuder förbättrat skydd mot oljeutsläpp.

Rammer 9033 har tre smörjningsalternativ, ett centrerat manuell alternativ, bärarmonterad RamLube I automatisk smörjning, eller RamLube II, som använder en patron monterad på hammaren för att automatiskt leverera smörjning. Den nya modellen är också utrustad med Rammers RamData II serviceindikator, så att operatörer och servicepersonal övervakar och loggar service- och underhålls information för att minimera driftstopp.

 

Atlas Copcos EC 165 T hammare för tunga bärare

Det senaste tillskottet i Atlas Copcos sortiment av tunga EG-riggmonterade hydraulhamamre är EC 165 T, lämplig för bärare i klassen 35 till 55 t. Med en vikt på 3 ton, erbjuder den nya EC 165 T samma egenskaper som de andra hydraulhammarna i EG-sortimentet. Atlas Copcos EC-brytare har hybridteknik. En integrerad kvävekolvackumulator stöder ständigt hög slagkraft, säker start och smidig drift. Den integrerade slagstyrningsventilen optimerar effektiviteten, med en kombinerad slaglängd och startväxlingsventil som gör det möjligt för operatörerna att justera hammarläget till applikationen. EC 165 T levereras med energiåtervinningsfunktionen, som automatiskt använder kolvrekylenergin för att öka prestanda utan ytterligare hydraulisk ingång och för att sänka vibrationerna. Avbrytaren kan utrustas med ContiLube II, en valfri, självblödande automatisk kontinuerlig smörjningsanordning.

 

Atlas Copco nya hydraulhammare MB 1650

Atlas Copcos MB 1650 är lättare och kompaktare än sin föregångare, MB 1700, men ger samma högpresterande prestanda. Den nya designen ger högre tillförlitlighet, lägre reparationskostnader och enklare tillgänglighet för underhåll. Med en vikt på 1,65 t, är MB 1650 lämplig för bärare i klassen 19 till 32 ton. Ett nytt designfönster ger bättre tillgänglighet, vilket gör hammaren mer underhållsvänlig. Med ingen högtrycksackumulator kostar MB 1650 mindre för underhåll och reparation. Buller- och vibrationsnivåerna på MB 1650 minimeras av VibroSilved Plus-systemet, som använder icke-metalliska upphängningsarrangemang för att isolera slagverksmekanismen 

från brytboxen. Ett patenterat dammtätningssystem som heter DustProtector II, förlänger komponentens livslängd och minskar fettförbrukningen. DustProtector II är ett tillval. Den inbyggda backventilen minskar dammintaget i verktygsledningsområdet och slagkammaren.

 

Atlas Copcos Cobra PROi

Atlas Copco är den första som introducerar en bensindriven bilningsspett med elektronisk bränsleinsprutningsteknik som ger stora fördelar för användarna. Cobra PROi ger upp till 10% mer effekt vid alla arbetshastigheter, medan optimal förbränning ger upp till 10% besparing på bränsleförbrukningen. Maskinen är lätt att starta i nästan vilket klimat som helst, och kräver mindre rutinunderhåll. Motorns styrenhet vaknar under de första varvtalen när användaren drar startkabeln. En integrerad mekanisk bränslepump använder ett unikt system som håller konstant tryck på regulatorn utan hjälp av el. Medan ett standard EFI-system kräver 3 bar tryck i bränslesystemet kräver Cobra PROi lågtrycks-EFI-injektorer bara 0,2 bar. Detta minimerar tryckvariationer och hålrum i bränslet, vilket säkerställer jämn körning. Hand-arm-vibrationsnivå på tre axlar är under 4m/s2. Bilningshammaren väger bara 24kg och den är inga problem att bära runt och passar lätt i bagaget på en bil.

 

Promoves långvariga bilningskraft

På Conexpo visade den italienska tillverkaren Promove sina senaste innovationer och egenskaper på Xtreme Performance hammer-linjen och introducerade sitt nya rivningsfäste för den nordamerikanska marknaden. Företagets lätta hammare har ett patentansökat Smartvalve plug-and-play-system. Smartvalve skyddar hammaren från övertryck och trycktoppar, vilket också utökar bärarmatchningsområdet. Perfekt för uthyrning kombinerat med timmätaren. Promoves medel och tunga serier är kända för att erbjuda utmärkt bilningsförmåga, vilket kombinerar produktivitet och pålitlighet. Standardutrustning inkluderar den tysta och reducerade vibrationslådan, det anti-tomslagssystem utan återstående slag och garanterat lågt underhåll.

 

Tid för stora utvecklingar hos Indeco

Indeco planerar framgent lanseringen av en rad nya produkter i större delen av sitt produktsortiment, med sikte på att ge användarna ytterligare produktivitet och tillförlitlighet. Indeco har gjort detta med några viktiga förbättringar, och genom att lansera nya produkter för att möta slutanvändarnas behov. Indeco har ett uppgraderat hydraulsystemet på sina hammare, så att HP-serien nu också blir bränslebesparande. Alla hammare i Indeco HP-sortimentet kommer att visa FS-märket, från de fem nya modellerna: HP 4500, HP 6000, HP 10000, HP 12000 och HP 14000. Jämfört med andra tillverkares modeller med motsvarande vikt och prestanda, kräver Indeco-hammare mindre olja per minut och lägre arbetstryck. Lägre hydraulkraft minskar också bärarens motorvarvtal, vilket leder till bränslebesparingar på upp till 20%, samtidigt som man säkerställer optimal prestanda och maximal produktivitet. Denna fördel är ännu tydligare när man jämför Indeco-hammaren med konkurrenternas gas- eller gas- / oljehammare av liknande storlek.

 

Chicago Pneumatic rullar ut nya bilningshammare

Chicago Pneumatic har lanserat RX12 riggmonterad hydraulhammare för bärare i viktklassen 9t till 15t. Jämfört med sin föregångarmodell ger RX12 en 10% ökning av uteffekten och en 28% ökning av slagkraft. Med en servicevikt på 625 kg och en verktygsdiameter på 90 mm är RX12 idealisk för lätt rivning, landskapsplanering, renovering av byggnader och vägbyggnadsapplikationer. RX12 har en monoblockdesign, med cylinder och verktygshållare integrerad i ett stycke. Detta minskar det totala antalet delar, och eliminerar behovet av sidoledsbultar, för att öka den totala tillförlitligheten. Inkluderingen av en utbytbar cylinderhylsa minskar också reparationstiden och kostnaderna.

RX12s dubbla verktygshållarstänger säkerställer optimal arbetsredskap, med en flytande slitbuss i ett stycke som möjliggör snabb och enkel fältsättning av arbetsredskapet. En central smörjpunkt är tillgänglig för manuell smörjning, och en automatisk smörjningsanordning kallad CP-Lube finns tillgänglig.

För att sänka spänningsnivåerna för man och maskin har RX12 ett styrsystem för hammarbox som dämpar ljud- och vibrationsnivåer. Precis som med alla hydraulhammare i RX-serien, har RX12 gas / oljebyteknikteknik, en intern styrventil och ett strömförbättringsläge som återanvänder slöseri med återanvänd energi.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×