Biocare lanserar kompakt återvinningskross

Publicerad 24/4, 2008

CitySkid är en nyutvecklad högeffektiv mobil käftkross för lönsam återvinning av olika rivningsmaterial som betong, tegel, sten m.m. direkt på arbetsplatsen.

CitySkid har en vibrerande matarficka för problemfri matning är eldriven för maximal driftsäkerhet och snabbt flyttbar med en lastväxlare. CitySkid är byggd med en kraftig lastväxlarram och producerar en mycket jämn och attraktiv slutprodukt för återanvändning på plats eller för försäljning.

Uppbyggnad
CitySkid transporteras enkelt till arbetsplatsen med en lastväxlare eller på en maskintrailer. Uppställningen tar bara någon minut. Den unika konstruktionen med de bakre stödbenen doglegs) gör att krossen direkt etableras i rätt arbetsläge för en effektiv och problemfri matning. CitySkid är eldriven för maximal driftsäkerhet och komfort. Den breda transportören under krossen har hög frigång som minimerar risken för stopp och ger en god utlastningshöjd. Med en överbandsmagnet lyfts järn och armering bort effektivt.

Matarfickan
Den 3 500 x 2 000 mm stora matarfickan är byggd med kraftiga sidor och rymmer ca 3,0 m3. Botten i fickan är en integrerad vibrerande matare vilket garanterar en jämn och säker matning till käftkrossen. Den vibrerande botten- mataren har måtten 3 000 x 650 mm och drivs med 2 x 1,7 KW (2,2 HK) excenter-motorer. Bottenmataren är byggd i 8 mm hardox slitstål för extra lång livslängd. Ett integrerat grizzlygaller i bottenmataren avskiljer finfraktionen direkt ner på transportören eller till en separat sidotransportör (extra).

Krossen
Det optimalt utformade insläppet från mataren i krossen ger en säker och problemfri drift. Käftkrossen är en enkelverkande DCJ och har en inmatningsöppning på hela 700 mm x 500 mm. Den enkelverkande rörelsen garanterar en hög kapacitet och en jämn fraktionsstorlek. Storleken på den färdiga fraktionen kan enkelt ställas från 30 – 140 mm med ett hydrauliskt reglage. Beroende på val av fraktionsstorlek och materialets krossbarhet är kapaciteten 30 – 120 ton/tim. Krossplattorna är tandad respektive plan. Krossen drivs med en 37 KW(50HK) elmotor och har en egenvikt på ca 6 000 kg.

Utlastningstransportören
Utlastningstransportörens totala längd är 7 000 mm och bredden 800 mm. Den generöst tilltagna bredden ger en hög kapacitet och förhindrar stopp i materialflödet och spill under krossen samtidigt som man får en problemfri uttransport av materialet. Utlastningshöjden är 2 800 mm under bandet. Vid transport kan bandet delvis fällas upp med en vevanordning. Drivning av bandet sker med en 3,0 KW(5HK) elmotor. CitySkid mobil kross marknadsförs och säljs Sverige av företaget Biocare Svenska AB som har kontor i Markaryd och Enköping.

Transport
Krossen är byggd på en kraftig svetsad lastväxlarram i stål enligt gällande DIN-standard (containerchassie). Enheten flyttas enkelt med en treaxlad lastväxlare eller på en maskintrailer.

Drift
CitySkid har en manöverpanel inbyggd i ett tätt, låsbart stålskåp. Från manöverskåpet styrs start/stopp av matarfickan, krossen, utlastningsbandet och en eventuell överbandsmagnet. Därutöver finns uttag för styrning av t.ex. 2 st extra transportörer med max 4KW per uttag. I ett stort låsbart skåp (endast 7V3) finns plats för förvaring av verktyg och reservdelar. Elanslutning 125 ampere. CitySkid 7V4 drivs med ett eget dieseldrivet, ljuddämpat John- Deere generatoraggregat på 100 KVA.

Extra tillbehör
En extra sidotransportör som tar ut fraktionen från grizzlygallret i vibromataren kan monteras under utloppet. Bandbredden är 700 mm, utlastningshöjd är 2.070 mm. Bandet fälls in manuellt vid transport. Drivning sker med en 1,5 KW (2 HK)
motor. Krossen kan vid behov även förses med en tvärställd överbandsmagnet för avskiljning av järn från den färdiga materialet. Magneten genererar 400 Gauss vid 200 mm höjd över bandet. Bandbredd är 750 mm. Magneten behöver ej flyttas eller demonteras vid transport utan kvarstår i arbetspositionen. Drivmotorn för bandet är en 0,75 KW (1 HK)elmotor. Frekvens omriktare eller nivåvakt kan fås för steglös styrning av matningshastigheten på matarfickan alternativt start/stopp med nivåvakt i krossen. Belysningsramp på 24 V, inklusive 10 m kabel, för transport med lastväxlare kan beställas extra tillika transporthjul för enkel flyttning på arbetsplatsen.
www.biocare.se

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×