Anpassar luftflödet och trycket

Publicerad 12/10, 2017 kl. 15:38

Atlas Copco lanserar en ny, kompakt och mycket mångsidigt mobil, enaxlad kompressor. XATS 138 ger en kombination av effektivitet och flexibilitet genom sitt intuitiva PACE-system för tryckjustering, som gör att användaren kan anpassa luftflödet och trycket exakt efter vad applikationen kräver.

XATS 138 drivs med en fyrcylindrig Kubotamotor som uppfyller 3B-kraven. Den har dessutom ett DOC-DPF-system för efterbehandling av avgaser, vilket gör att den uppfyller  utsläppskraven, utan extra kostnad. Driftsparametrarna är -20 °C till +45 °C.

Kombinationen av Atlas Copcos patenterade roterande skruv och en Kubotadieselmotor på 49 kW ger slutanvändarna en mobil kompressor med klassens bästa bränsleekonomi: den kan spara 25 procent bränsle vid normal belastning. Det normala intervallet för effektivt arbetstryck är 7–10,3 bar med ett flöde på 5,5–7,0 m3/min.

Effektiv service var en nyckelfaktor för den nya kompressorns design. Slutresultatet är att XATS 138 har längre serviceintervall, både för kompressorn: 1000 timmar eller i genomsnitt en gång vartannat år, och för motorn: 500 timmar eller i genomsnitt en gång per år. Detta i kombination med den långa livslängden för allt förbrukningsmaterial minskar den totala driftskostnaden och ökar utnyttjandegraden. Dessutom kan användaren planera och förutse produkttillgång och kostnader exakt genom att välja mellan ett antal anpassningsbara serviceplaner.

Specialfunktioner som spin on-luftfilter och oljeseparator ger korta och effektiva servicetillfällen. Rent praktiskt ger måtten på U-Flex- huven bättre åtkomst för service.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×