“Byt ut pessimismen mot ett innovativt år 2009”

Publicerad 12/12, 2008

“En tid då varslen haglar behövs insatser för att långsiktigt stärka svensk konkurrenskraft. Svensk konkurrenskraft bygger på vår förmåga att konkurrera med kunskap och kompetens. För att våra företag skall kunna vara konkurrenskraftiga måste de ständigt utveckla nya innovationer. Dessa innovationer lägger grunden för tillväxt och sysselsättning”.

Så kan man läsa i en debattartikel från Dagens Industri. Jag skulle vilja att våra svenska innovationsbolag inom demoleringsbranschen fick mera utrymme. Vi behöver flera aktörer som ser långsiktigt på vår bransch
År 2009 ser ju inte ut att börja så starkt. Vissa förutspår att den rådande svenska ekonomiska krissituationen kommer att hålla i sig flera år. Tyvärr blir det väl då lite moment 22. Om inte kunderna finns så finns det troligen ingen som plöjer ner pengar i utveckling. Det positiva som händer är ju att Stockholm Stad satsar 20 miljarder kronor för att få fart på byggandet och riksbanken har gjort den största räntesänkningen i modern tid. Detta är en bra början för ett gott 2009 fyllt med innovationer. God Jul alla läsare och ett riktigt Gott nytt År!

Vid pennan Niclas Johansson
Entreprenör och medlem i Riv- & Saneringsentreprenörerna

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×